Let op met puppyliefde op het eerste gezicht

Let op met puppyliefde op het eerste gezicht

Door de lockdown zaten veel mensen plots thuis en hadden ze meer tijd over. In deze periode hebben velen een hond in huis gehaald. Een hond de nodige liefde geven, vraagt vaak meer tijd dan op voorhand gedacht. Na enkele maanden klopten ze opnieuw aan bij een asiel om hun pas aangekochte pup af te geven. Bijgevolg zitten de asielen nu overvol. Onze boodschap: denk meer dan 1 keer na voor je een puppy in huis haalt!

BuddyBites in actie: Tinderhacking

BuddyBites in actie: Tinderhacking

Om de problematiek van impulsaankopen onder de aandacht te brengen bedachten wij bij BuddyBites een actie. We maakten meer dan 100 hondenprofielen aan op Tinder. Gebruikers swipten massaal naar rechts bij het zien van de hondenfoto’s met ludieke bio’s, vergelijkbaar met een impulsaankoop van een huisdier. Bekijk hier de achter-de-schermen-video.

Onze missie

Onze missie

Als hondeneigenaar heb je een grote verantwoordelijk zonder het altijd goed te beseffen. Een hond de nodige opvoeding, aandacht en liefde geven, vraagt vaak meer inspanning dan op voorhand gedacht. Als toekomstig hondenbaasje is het belangrijk om een weldoordachte keuze te maken. 

Naast voldoende tijd, heb je ook voldoende budget en ruimte nodig. Een hond kost een hondenleven lang geld aan dierenartsbezoeken, speelgoed en hondenvoeding. Verder heeft je hond voldoende ruimte nodig om te leven en spelen. Een hond is een echt gewoontedier. Kan jij hem de nodige structuur geven? 

Heb je een stevig budget, voldoende ruimte en structuur? Ga na welk hondenras bij je past en zoek de ideale fokker of hondenasiel! Veel succes!

Hondenvoedingsmerk buddybites lanceert een tinderactie
Hondenvoedingsmerk buddybites lanceert een tinderactie

Honden waar we van houden

Honden waar we van houden

Om de honden in het asiel toch een warme thuis te bezorgen, schenken wij aan verschillende asielen en vzw’s in België en Nederland 1 gratis maaltijd voor elk pakket dat de deur uitgaat tussen 25 januari 2021 en 25 februari 2021.

Bekijk hier de organisaties die wij steunen.

1. Hachiko (opleiden assistentiehonden, Gent)
2. Rata’s Animal Shelter Sint-Niklaas (asiel, Sint-Niklaas)
3. DOA (asiel, Amsterdam)

Wil je in de toekomst zelf deel uitmaken van deze lijst? Contacteer ons via info@buddybites.be.

 

Wie is BuddyBites?

Wie is BuddyBites?

BuddyBites is een start-up opgericht door ingenieurs Mattijs en Charlotte. Het bedrijfje maakt hondenvoeding op maat en levert die voeding aan huis in België en Nederland. Beantwoord 10 vragen over jouw hond (2 minuutjes) en kijk welke voeding wij aanraden voor jouw hond. Op je eerste bestelling ontvang je 20% korting. Op je online account volg je de gezondheid en het voedingsplan van jouw hond op.

Met deze actie willen wij mensen bewust maken dat je als hondeneigenaar een grote verantwoordelijkheid hebt. Door maaltijden te schenken aan asielen willen wij die honden een betere toekomst geven en hiermee een voorbeeld zijn voor elk hondenbaasje.

 • Persoonlijke voeding voor jouw Buddy 
  BuddyBites maakt persoonlijke voeding op basis van het profiel van jouw hond. Beantwoord 10 vragen over jouw hond zoals het ras, de leeftijd en andere gezondheidsvragen en wij voorzien de samenstelling die bij je hond past. 
 • Persoonlijke opvolging en advies van onze dierendokter
  Ellen, de dierendokter van BuddyBites volgt de gezondheid van jouw hond persoonlijk op. Heb je vragen over het voedingspatroon of de gezondheid van jouw hond? Dan staat Ellen paraat om jou verder te helpen.
 • Gezonde voeding gemaakt van gezonde en lokale ingrediënten.
  Wij werken enkel met kwalitatieve ingrediënten: veel vlees, extra Omega 3 en 6 en geen kunstmatige toevoegsels. Indien gewenst is de samenstelling graan- en glutenvrij. Het vlees in de brok is gelijk aan deze voor humane consumptie.
 • Totale ontzorging
  Wij leveren de voeding bij je thuis als jij dat nodig hebt. Je hoeft niet meer naar de winkel en hebt altijd voeding in huis. Je kiest zelf de volgende verzenddatum en de tijd tussen de leveringen.

Schenk een maaltijd aan het asiel

Beantwoord 10 vragen over jouw hond en ontdek welke voeding bij jouw hond past! Voor elk pakket dat de deur uitgaat tussen 25 januari en 25 februari schenken wij 1 gratis maaltijd hondenvoeding aan een asiel of vzw in België of Nederland.

graanvrije en hypoallergene hondenvoeding van buddy bites met een australische herder en een gekruiste hond ernaast