Tot welke leeftijd geef ik mijn hond puppyvoeding?

Tot welke leeftijd geef ik mijn hond puppyvoeding?

Als verantwoordelijk baasje weet je dat jouw puppy aangepaste voeding moet krijgen voor een gezonde groei. Maar tot welke leeftijd geef je puppyvoeding en wanneer start je met voeding voor volwassen honden? En wat is dan het verschil tussen die twee?

Zodat jij je hoofd er niet meer over hoeft te breken, groeien BuddyBites-hondenbrokjes mee met jouw hond. Zo passen we automatisch de samenstelling van zijn voeding aan zijn leeftijd aan. Op die manier krijgt hij in elke levensfase steeds de juiste voedingsstoffen! 

Hoe verschilt puppyvoer van hondenbrokjes voor volwassen honden?

Hoe verschillen puppybrokjes van voeding voor volwassen honden?

mineralen zijn zeer belangrijk om het

Calcium-fosfor-verhouding

Calcium en fosfor zijn essentieel voor puppy’s om een stevig skelet te ontwikkelen. Kwalitatief puppyvoer bevat dus in verhouding meer calcium en fosfor dan volwassen hondenvoer. BuddyBites ontwikkelde daarom samen met dierenartsen puppybrokjes met de perfecte verhouding calcium en fosfor voor een stevig skelet op volwassen leeftijd.  

kip gebaseerde hondenbrokken

Eiwitgehalte

Een puppy heeft meer eiwitten nodig per kilogram lichaamsgewicht dan een volwassen hond. Die gebruikt hij onder meer om een sterke weerstand en goed werkende organen te ontwikkelen. Zo bevat BuddyBites-puppyvoer minimaal 30 tot wel 35% eiwitten en voer voor volwassen honden tussen 28 en 30%. Dat is meer dan de meeste merken! 

kunstmatige vullers bij hondenvoeding

Caloriewaarde

Groeien is vermoeien! Puppy’s moeten daarom extra veel energie – calorieën – binnenkrijgen via hun voeding. De puppyvoeding van BuddyBites bevat daarom in verhouding meer calorieën dan de brokjes voor volwassen honden. Zonder dit verschil in energiewaarde zou een volwassen hond met voeding voor puppy’s ook snel te dik worden!

Brokgrootte

Ook de ideale brokgrootte verschilt voor puppy’s en volwassen honden. Terwijl de zachte mondjes en kleine tandjes van je puppy vragen om kleine, fijne brokjes, verwent een volwassen hond zijn gebit graag met grotere, krokante brokken. BuddyBites voorziet daarom voor elke hond, jong of oud, groot of klein, het ideale formaat hondenbrokjes. 

Met BuddyBites moet jij je niet meer afvragen tot welke leeftijd je puppyvoeding moet geven. Zo passen wij de samenstelling van je Buddy’s brokjes automatisch aan zijn leeftijd aan. Onze brokjes groeien dus als het ware mee met je hond! Wil jij ook aangepaste – en dus de beste – voeding voor jouw hond? Bestel dan nu via onze slimme app een testpakket.

Hondenvoeding BuddyBites met persoonlijke etiket en maatbeker.

BuddyBites hondenvoeding voor elke levensfase

BuddyBites hondenvoeding voor elke levensfase

BuddyBites past de samenstelling van je hond zijn brokjes automatisch aan zijn leeftijd aan. Zo moet je je niet meer afvragen tot welke leeftijd je hond puppyvoer nodig heeft! Vul het profiel van je hond in via onze BuddyBites-app en ontdek hondenvoeding op maat van jouw Buddy.

✓ Minimaal 28% eiwitten – tot 35% voor puppy’s
✓ Samenstelling aangepast aan elke leeftijd
✓ Handige maatbeker om porties af te meten
✓ Gratis aan huis geleverd in België en Nederland

Tot welke leeftijd mag mijn hond puppyvoeding eten?

Tot welke leeftijd mag mijn hond puppyvoeding eten?

Het antwoord op de vraag tot welke leeftijd je hond puppyvoeding mag eten: totdat hij volgroeid is. Wanneer dat is, is niet eenduidig. De grootste honden doen er namelijk dubbel zo lang over om volgroeid te zijn dan de kleinste honden. Zo heeft een sint-bernard hier gemiddeld 2 jaar voor nodig en doet een chihuahua het in amper 10 maand

Wel is elke hond uniek met een eigen groeitempo. Je zou je dus op gemiddelden kunnen baseren, maar dan weet je nog niet zeker of je hond wel echt volgroeid is. Bovendien zijn er veel kruisingen waarvoor het moeilijker is exact te bepalen wanneer ze zullen stoppen met groeien.

Zodat jij je hoofd er niet langer over hoeft te breken, groeien BuddyBites-hondenbrokjes mee met jouw hond. Zo passen wij automatisch de samenstelling van je hond zijn voeding aan zijn leeftijd aan. Op die manier krijgt hij in elke levensfase steeds de juiste voedingsstoffen!

De dierendokter van BuddyBites volgt jouw hond persoonlijk op.

Persoonlijk advies van dierendokter Ellen

Persoonlijk advies van dierendokter Ellen

Ik ben dierendokter Ellen. Je kan bij mij terecht voor gepersonaliseerd advies over de juiste voeding voor jouw hond. Alles om de gezondheid van jouw Buddy te garanderen! 

Neem contact met mij op en ik help je graag verder!

Is puppyvoeding dan zo schadelijk voor een volwassen hond?

Is puppyvoeding dan zo schadelijk voor een volwassen hond?

Puppyvoeding is heel erg gezond… voor puppy’s. Zo hebben puppy’s bijvoorbeeld de vele calorieën in hun voeding nodig om te groeien. Een volwassen hond groeit niet meer en heeft dus ook minder calorieën nodig per kilogram lichaamsgewicht dan een puppy. 

Als je een volwassen hond puppyvoeding zou geven, dan krijgt hij te veel calorieën binnen en zal hij snel bijkomen. Dat is te vermijden omdat overgewicht een negatief effect heeft op de algemene gezondheid van je hond. Zo loopt hij dan meer risico op hart- en vaatziekten en diabetes.

Gelukkig past BuddyBites de samenstelling van je honds brokjes automatisch aan zijn leeftijd aan. Op die manier ben je er zeker van dat hij op elke leeftijd naast de juiste hoeveelheid calorieën ook alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt.

Buddy's aan het woord

Buddy's aan het woord

Johan
Johan
22 mei om 9:33
Lees verder
Onze hond (pup) heeft zeer gevoelige darmen en moest het hierdoor doen met dieetvoeding. Dan toch eens geprobeerd met BuddyBites. Hond is er weg van en heeft helemaal geen last. Komt ook in handigere kleine zakken van zo’n 3 kilo, en steeds netjes op tijd geleverd. Ook leuk dat ze af en toe een kleine verrassing in de doos steken. Kortom top!
Nico
Nico
15 juli om 19:03
Lees verder
Correcte levering. Mooi verpakt en heel leuk cadeautje zelfs. Honden eten het super graag. Ze hebben minder nodig van voedsel dan vroeger. Doordat dit boordevol zit met de juiste voedingstoffen. Zeer zeeerrrrrr tevreden en aanrader aan iedereen dat zijn huisdier graag ziet en wil geven wat ze verdienen.
Klant
Klant
16 juli om 21:20
Lees verder
Wij en onze pup zijn super tevreden over buddy bites. Zij vindt het lekker en voor ons is het fijn dat we weten dat het goed afgestemd voer voor haar is en dat het zo soepel thuisbezorgd wordt.
Patrick en José
Patrick en José
27 maart om 21:47
Lees verder
Mijn hond, bordercollie van 1,5 jaar eet deze brokken graag. Bij vragen is Buddybites per whatapp goed bereikbaar. Aanpassen van de bestelling qua frequentie en hoeveelheid verloopt goed. Levering is prettig, in kleinere zakken. Betaling automatisch.
Yani
Yani
18 augustus om 13:35
Lees verder
Super echt een aanrader! Mijn hond had last van platte stoelgang is helemaal weg met BuddyBites. Als we volledig waren overgeschakeld heb ik zelfs telefoon gehad om te vragen hoe het ging echt top. Ze helpen direct als je een vraag hebt. En wat ook super gemakkelijk is dat het aan huis wordt geleverd. Dus je zit nooit zonder. Ik en mijn hond zijn helemaal fan. En mijn hond zeker van het snoeprolletje dat je erbij kan krijgen!
Delphine
Delphine
11 augustus om 19:41
Lees verder
Super heb mijn naakthond nog nooit zo enthousiast gezien, hij vindt ze super lekker! Zodanig zelfs dat hij naast zijn doos gaat zitten tot hij er krijgt 😅. Tis pas 1 week, maar zijn huid ziet er nu al beter uit. Binnenkort zal ik starten voor mijn andere naakthond.
Previous
Next

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Ja! Hondenvoer voor volwassen honden bevat onvoldoende calorieën, eiwitten, fosfor en calcium. Die voedingsstoffen heeft je pup broodnodig voor een goede ontwikkeling en groei. Als hij als puppy dus voeding voor volwassen honden zou krijgen, zal hij op volwassen leeftijd onder meer last hebben van fragiele botten en een zwak immuunsysteem. Bovendien zijn brokjes voor volwassen honden te groot voor puppy’s, hij zou dus niet comfortabel kunnen eten. Daardoor zal hij al snel ook te weinig eten.

Het antwoord op die vraag: wanneer hij volgroeid is. Wanneer exact dat is, is niet eenduidig. De grootste honden doen er namelijk dubbel zo lang over om volgroeid te zijn dan de kleinste honden. Zo heeft een sint-bernard hier gemiddeld 2 jaar voor nodig en doet een chihuahua het in amper 10 maand

Wel is elke hond is uniek met een eigen groeitempo. Je zou je dus op gemiddelden kunnen baseren, maar dan weet je nog niet zeker of je hond wel echt volgroeid is. Bovendien zijn er veel kruisingen waarvoor het moeilijker is exact te bepalen hoe groot ze zullen worden en wanneer ze dus zullen stoppen met groeien.

Zodat jij je hoofd er niet langer over hoeft te breken, groeien BuddyBites-hondenbrokjes mee met jouw hond. Zo passen wij automatisch de samenstelling van je hond zijn voeding aan zijn leeftijd aan. Op die manier krijgt hij in elke levensfase steeds de juiste voedingsstoffen!

Elke hond heeft in elke levensfase andere voedingsbehoeften: zo moeten puppy’s voldoende calorierijke voeding krijgen om te groeien, terwijl senior honden voedingsstoffen nodig hebben die hun gewrichten ondersteunen en overgewicht tegengaan. Je hond heeft dus op elke leeftijd aangepaste voeding nodig voor de beste gezondheid. 

BuddyBites is er daarom om elke hond blij en gezond te maken, klein of groot, jong of oud, dik of dun. Wij stellen aan de hand van 10 kenmerken van je hond de perfecte hondenbrokjes samen. Onze voeding is dus volledig op maat van jouw Buddy! Bovendien groeien onze brokjes mee met je hond, hun samenstelling wordt wanneer nodig automatisch aangepast aan een nieuwe levensfase.

Als je je puppy van in het begin BuddyBites geeft, dan hoef je nooit iets te doen: wij bepalen voor jouw hond wanneer de samenstelling van zijn brokjes aangepast moet worden. Onze brokjes groeien dus mee met je hond!

Als je de overstap maakt van een ander merk, dan raden we aan om eerst een week zijn oude brokjes te mengen met zijn nieuwe BuddyBites-brokjes. Zo kan zijn darmflora zich rustig aanpassen aan de nieuwe samenstelling.

Hond eet gepersonaliseerde hondenvoeding van BuddyBites
Hond eet gepersonaliseerde hondenvoeding van BuddyBites