5 weetjes over BuddyBites

Ontmoet de gezichten, de grootste drijfveer en het vernieuwde concept achter BuddyBites.
mattijs en charlotte, de oprichters van buddybites

Sheltie Sky, de mascotte van BuddyBites, kennen jullie al. Ontmoet nu ook de bedenkers achter dit vernieuwde hondenvoedingsconcept: millennials Charlotte Coene en Mattijs Brandt. “Het meest trots zijn we op het feit dat we een uniek concept op de toch wel conservatieve markt van hondenvoeding uitbrachten.” 

BuddyBites is...

1 Een tricolor bordercollie

Was BuddyBites een hond, dan was het een tricolor merle bordercollie: een vinnige, pientere hond met een creatieve vachtprint. Want Charlotte zorgt als ingenieur-architect en tekenaar voor een creatieve marketinginsteek. Mattijs, ingenieur bouwkunde, is het brein achter de BuddyPas en de operationele processen.

De perfecte eigenschappen voor een uitstekend zaakvoerdersduo. “BuddyBites ontstond op één jaar tijd, erg snel!”, zegt Mattijs. “En dat ritme houden we graag aan: we spelen kort op de bal met leveranciers en klanten.”

2 Out of the bench

“Het meest trots zijn we op het feit dat we een uniek concept op de toch wel conservatieve markt van hondenvoeding uitbrachten”, gaat Charlotte verder. “In vergelijking met de traditionele merken in de winkel is BuddyBites out of the box: online en zonder tussenpersonen, op basis van een abonnement, de beste kwaliteit aan een nóg betere prijs, en ook nog eens op maat van je hond. Een beetje zoals de gepersonaliseerde parfums en shampoos voor mensen, maar dan in de hondenwereld.”  

3 Een speurtocht

Waar het idee is ontstaan? “Aan Vlerick Business School deden we een casestudy over voeding”, vertelt Mattijs gepassioneerd uit. “Op die manier hadden we veel contact met voedingsdeskundigen. Tegelijk zochten we voor Sky naar de meest ideale hypoallergene hondenvoeding. Zo ontstond het ambitieuze idee om, met behulp van nutritionisten en dierenartsen, hondenvoeding op maat te maken. Na een klein jaar puzzelen met nutriënten zag de Buddypas het licht: een zelfbedacht algoritme dat op basis van tien vragen de ideale voedingsmix voor jouw hond voorstelt.”

4 Ook voor hondenbaasjes

“We vinden het fijn dat BuddyBites echt een meerwaarde is voor hondenbaasjes, of ze nu zoekende zijn naar gezonde hondenvoeding of net minder tijd in die zoektocht willen steken. Met BuddyBites hoef je immers niet meer naar de winkel, niet meer na te denken over de nutritionele noden van je hond en ook niet meer uit te rekenen hoeveel je buddy mag eten. Het antwoord zit in de aan huis geleverde doos (inclusief unboxing-fun voor baasje én hond) of vind je terug op buddybites.be waarop heel wat (op)voedingsadvies staat.”

5 Avontuurlijk

Het zakelijke avontuur is nog maar net begonnen voor het gepassioneerde ondernemersduo, maar grenzen staan niet in hun woordenboek: “We hebben al BuddyBites-fans in Frankrijk, Duitsland en Nederland. De ambitie is om binnen de Benelux groots te worden om zo meer honden verder te helpen en gelukkig te maken.”

BuddyBites maakte al heel wat honden en baasjes gelukkig. Lees hier de ervaringen van onze Buddy’s.

Mattijs en Charlotte, oprichters van BuddyBites, met Sky, een Sheltie.

Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Ontdek jouw voeding!

Beantwoord 10 vragen over jouw hond en ontdek welke voeding bij jouw hond past!

✓ Veel Vlees, Graanvrij, extra Zalmolie
✓ Samengesteld door dierenartsen
✓ Gratis verzending

Meer artikels voor jou:

De dierenarts van BuddyBites.
Lifestyle

Ontmoet Dierendokter Ellen

Terug naar blogoverzicht Ontmoet dierendokter Ellen Paws up! Vanaf nu wordt ons team uitgebreid met dierendokter Ellen, een enthousiaste dame en onuitputtelijke kennisbron als het

Lees meer >>