1. Blog
  2. »
  3. Lifestyle
  4. »
  5. Ontmoet Dierendokter Ellen

Ontmoet Dierendokter Ellen

Ontmoet Dierendokter Ellen

De dierenarts van BuddyBites.

Paws up! Vanaf nu wordt ons team uitgebreid met dierendokter Ellen, een enthousiaste dame en onuitputtelijke kennisbron als het over honden en hun voeding gaat. Als hondeneigenaar, voedingsspecialiste en ervaren dierenverzorgster, zal zij onze Buddy’s bijstaan met al hun voedingsvragen. Naast gepersonaliseerde hondenvoeding biedt BuddyBites ook persoonlijk voedingsadvies aan.

1. Luca als inspiratiebron

Luca, de hond Boemer van dierendokter Ellen kijkt uit het raam

Hoi, Ik ben Ellen! Ik ben afkomstig uit het groene Limburg. Ik heb sinds ik 12 was een hondje Luca. Mijn hondje is een kruising van een jack russel met een boemer. Luca is altijd een moeilijke eter geweest. Soms at hij 3 brokjes en liet hij de rest van zijn bakje staan, andere keren rook hij aan de voeding zonder een brok aan te raken. De voeding van BuddyBites vond hij meteen lekker. Zelfs na 3 maanden eet hij met veel smaak zijn bakje leeg.

2. Van hondeneigenaar tot dierendokter Ellen

Door mijn interesse in de gezondheid van Luca en in dieren in het algemeen, ben ik er mij verder in gaan verdiepen. Ik studeerde Agro- en Biotechnologie met specialisaties in de dierenverzorging en voedingsleer. Tijdens mijn studies leerde ik zowat alles over de gezondheid van dieren. Van voedingsleer tot ziektes, anatomie en fysiologie. De gezondheid van dieren en vooral de kwaliteit van hun voeding is voor mij belangrijk. Laat dat nu ook het motto van BuddyBites zijn.

3. Australia Mate! (of Buddy?)

Dierendokter Ellen knuffelt foxhound in Australië.

Na mijn studies werkte ik als dogsitter en dierenverzorger in Zuid-Afrika en Australië. In Australië was ik verantwoordelijk voor de verzorging van 44 Foxhounds. Ik kende alle honden bij naam en volgde ze persoonlijk op. Op de foto zie je mij met Tempo, de wildste hond van allemaal. Met een paar stevige knuffels kon ik zijn energie temperen. 😉 De honden moeten op elk moment in topconditie zijn. De juiste voedingstoffen waren dus uitermate belangrijk. Een hele klus, maar wel een fijne!

4. Honden, Paarden en… Tijgers!

Ik heb allerlei soorten dieren verzorgd: honden, paarden en tijgers. In Zuid-Afrika was ik verantwoordelijk voor de nutritie van de tijgers. Voor de babytijgers berekende ik de formule en hoeveelheid melk, aangepast naargelang de leeftijd van de tijger. Ik voedde de jonge tijgers elke 1 à 2 uur, en liet hier met veel plezier ’s nachts mijn slaap voor.

Ik deed er onderzoekstudies over verschillende diersoorten. Er valt veel te leren door de voedingspatronen van verschillende diersoorten en hun maagdarmsystemen te vergelijken. Zo is er bijvoorbeeld een groot verschil tussen het darmstelsel van katten en honden. Katten hebben een kortere dikke darm wat aantoont dat ze echte carnivoren zijn. Bij honden is de dikke darm iets langer waardoor ze makkelijker plantaardig voedsel kunnen verteren. Interessant toch?

5. Een hart vol honden

Hondentrainer, dogsitter, dogwalker, hondenkapper, veterinair assistent… en nu dierendokter! Door mijn liefde voor honden ben ik altijd op zoek naar manieren om honden te betrekken bij mijn leven.

Ik heb ervoor gekozen om bij BuddyBites te werken omdat hun missie dezelfde is als die van mij: dieren geven wat ze verdienen. BuddyBites heeft in tegenstelling tot vele andere merken in de sector een heel persoonlijke aanpak en dat is waar ik van hou. Ze gebruiken enkel kwalitatieve ingrediënten en geen vullers zoals veel andere merken. Ik kijk er dan ook naar uit als dierendokter Ellen van BuddyBites om de hondenliefhebbers bij te staan met raad en daad. 

Heb jij een specifieke vraag over de voeding van jouw hond? Stuur mij dan een mailtje: ellen@buddybites.be. Ik help je graag verder!

Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Ontdek jouw voeding!

Beantwoord 10 vragen over jouw hond en ontdek welke voeding bij jouw hond past!

✓ Veel Vlees, Granenvrij, extra Omega 3&6
✓ Samengesteld door dierenartsen
✓ Gratis verzending

Meer artikels voor jou: