Hondenvoeding voor Berner sennenhonden

Elke hond is uniek en heeft een unieke voedingsbehoefte. Ontdek alles over de beste hondenvoeding voor Berner sennenhonden.

Hondenvoeding voor Berner sennenhonden

Elke hond is uniek en heeft een unieke voedingsbehoefte. Ontdek alles over de beste hondenvoeding voor Berner sennenhonden.


De beste hondenvoeding voor Berner sennenhonden

De beste hondenvoeding voor Berner sennenhonden

Zie jij jezelf al uren knuffelen met een Berner sennenhond? Prima, want deze Zwitserse berghond houdt van chillen, rustige wandelingen en sporadisch ravotten in de sneeuw. Om daarna te genieten van een portie hondenbrokjes op maat van zijn voedingsbehoeften. Scroll verder en leer meer over de beste hondenvoeding voor Berner sennenhonden.


Hoe kies je de beste hondenvoeding voor je Berner sennen?

Hoe kies je de beste hondenvoeding voor je Berner sennen?

Welke voeding je je Berner sennen best geeft om zijn lichaam en vacht gezond te houden? Dat is voor elk individu anders en hangt af van je hond zijn lichaamsbouw, energieniveau en rasspecifieke eigenschappen. Wil je de juiste voedingskeuzes maken, lees dan snel welke kenmerken de noden van je hond bepalen.

 • Grote loebas

Dat de Berner sennen een groot hondenras is, is wel duidelijk. Een volwassen Berner sennenhond kan wel 35 tot 50 kg wegen! Wil je het hart en de gewrichten van deze vriendelijke reus sparen, dan let je best op zijn gewicht. Geef je Buddy daarom de juiste hoeveelheid voeding, volgens zijn gewicht en gestalte. Bespaar jezelf tijd, stress en moeite en laat onze BuddyBites-tool de perfecte voeding samenstellen voor jouw Berner sennen.

 • Een stevig gebit

Bij een grote hond zoals de Berner sennen horen natuurlijk ook grote tanden. Zie jij tandplak verschijnen op die mooie glimlach van jouw Buddy? Dan wordt het tijd voor krokante hondenbrokjes die een goede tandhygiëne bevorderen, zoals de op lage temperatuur geëxtrudeerde, krokante brokken van BuddyBites. 

 • Trage groeier

Wist je dat een Berner sennenhond pas na 18 tot 24 maanden volledig volgroeid is? Dat is véél sneller dan een mens, maar ook opvallend trager dan een chihuahua, die er minder dan één jaar over doet. Krijgt je pup de juiste voedingsstoffen, dan ontwikkelt die een sterk skelet en gezonde gewrichten om zijn volwassen gewicht te kunnen dragen. We houden dan ook rekening met de leeftijd van je hond in de samenstelling van onze hondenbrokjes. 

 • Rustige levensgenieter

De Berner sennenhond wordt razend enthousiast van sneeuw, aandacht en eten. En daar stopt het zowat. Met wilde spelletjes of intensieve fysieke activiteiten kan je hem niet verleiden. Activeer je Buddy dus dagelijks met een wandeling, zodat hij de nodige calorieën per kilogram lichaamsgewicht verbrandt. Gelukkig bepaalt BuddyBites met een handige voedingstool hoeveel calorieën jouw Berner sennen precies nodig heeft voor een optimaal gewicht en energieniveau.

 • Snowproof vachtje

Als Zwitserse berghond is de Berner sennen gezegend met een dikke boven- én ondervacht, waarmee hij de sneeuw makkelijk trotseert. Tip om het pelsje van je pup in topconditie te houden: kies voor hondenvoeding met omega 3 en 6 uit zalmolie. Zo bevat BuddyBites de juiste dosering zalmolie voor een zijdezachte huid en vacht. Dat zalmolie heerlijk ruikt en smaakt, is een extra garantie op smulplezier!

Ontdek voeding voor jouw Berner sennenhond

Beantwoord 10 vragen over jouw hond en ontdek de perfecte voedingssamenstelling!

Hondenbrokjes op maat van... jouw Berner sennen!

Hondenbrokjes op maat van... jouw Berner sennen!

Naast zijn rasspecifieke eigenschappen moet de hondenvoeding van je Berner sennenhond aangepast zijn aan enkele persoonlijke eigenschappen zoals leeftijd, lichaamsbeweging en gewicht:

 • Puppy, volwassen of senior? Je hond heeft in elke levensfase andere voedingsbehoeften. 
 • Energieke losbol of relaxte loebas? Meer of minder lichaamsbeweging bepalen hoeveel calorieën je hond nodig heeft.
 • Plus size of extra small? Je hond heeft voor een gezond gewicht de beste voeding nodig.
 • Reu of teefje? Een reu heeft een andere lichaamsbouw dan een teefje. De voeding van je Berner sennenhond moet dus ook aan het geslacht aangepast zijn.
 • Gesteriliseerd of gecastreerd? Deze honden hebben tot 35% minder calorieën nodig per kg lichaamsgewicht.
 • Allergie? Bekende allergenen voor honden zijn graan, soja, gluten, kip, rund en zuivel.

BuddyBites weet precies welke voedingsstoffen je hond nodig heeft en past de samenstelling van zijn brokjes aan aan zijn geslacht, allergieën en gewicht. Bovendien groeien onze brokjes mee met je hond. Onze BuddyBites-tool past zo de samenstelling van je brokjes automatisch aan aan zijn leeftijd.

Berner sennenhond met tong uit bek staat voor dozenBuddyBites - de beste hondenvoeding voor Berner sennenhonden


De beste hondenvoeding voor jouw Berner sennen

De beste hondenvoeding voor jouw Berner sennen

Goede hondenvoeding voor elke dag is lekker, vers, kwalitatief en voedzaam. BuddyBites werkt daarom samen met nutritionisten en dierenartsen voor de perfecte samenstellingen per ras. We gebruiken enkel lokale en duurzame ingrediënten afkomstig van humane oorsprong. In onze brokjes zal je ook geen kunstmatige toevoegingen of lege vulmiddelen vinden. 

Voor jouw Berner sennenhond ontwikkelden we de perfecte samenstelling: 

 Veel kwalitatieve, dierlijke eiwitten 
✓ Grote, krokante brokken
 Gecontroleerde energiewaarde
✓ Voedingsstoffen voor elke levensfase
✓ Geen kunstmatige toevoegingen
✓ Kraakvers voor de beste smaak

Bovendien berekent onze BuddyBites-tool de juiste samenstelling en hoeveelheid voeding voor je Berner sennen. Zo moet jij je hier geen zorgen over maken!

Tenslotte kan je voor voedingsadvies terecht bij onze dierendokter Ellen. Van haar krijgt je hond een VIP-behandeling en begeleiding in elke fase van zijn leven.

Benieuwd naar de samenstelling van jouw Berner sennen zijn dromen? Vul in 2 minuten enkele vragen in over jouw hond via onze tool en kom het nu te weten!

BuddyBites: hoe werkt het?

BuddyBites: Hoe werkt het?

Gezonde voeding, gemakkelijk aan huis geleverd!

golden retriever die brokken eet uit een maatbeker van buddybites

Vertel ons alles over je hond

Vul het profiel van je hond in door enkele simpele vragen te beantwoorden zoals ras, leeftijd en gewicht.

golden retriever die wacht op zijn kom hondenbrokken van buddybites

Ontdek je persoonlijke voeding

Onze voedingsexperten stellen unieke voeding samen voor jouw hond. 

hond met zijn snuit in de zak met gepersonaliseerde hondenvoeding van buddybites

Zo gemakkelijk en flexibel

Wij leveren voeding als jij dat nodig hebt. Pas je volgende verzenddatum aan, krijg advies van onze dierendokter, pauzeer of stop wanneer jij dat wil!  

gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom hondenvoeding van BuddyBites voor jouw Berner sennen?

✓ Eiwitten uit de beste kip of lam
✓ Grote, krokante hondenbrokken
✓ Evenwichtige energiewaarde
✓ Geen kunstmatige toevoegingen