Hondenvoeding voor dobermanns

Elke hond is uniek en heeft een unieke voedingsbehoefte. Ontdek alles over de beste hondenvoeding voor dobermanns.

Hondenvoeding voor dobermanns

Elke hond is uniek en heeft een unieke voedingsbehoefte. Ontdek alles over de beste hondenvoeding voor dobermanns.


De beste hondenvoeding voor dobermanns

De beste hondenvoeding voor dobermanns

De dobermann is een elegante, waakse hond met Duitse roots. Naast een prima politiehond, is hij ook een loyale en actieve gezinshond. Wil je een gezonde Buddy aan je zijde, dan geef je het best hondenbrokjes op maat van zijn voedingsbehoeften. Scroll verder en leer meer over de beste hondenvoeding voor dobermanns.


Hoe kies je de beste hondenvoeding voor je dobermann?

Hoe kies je de beste hondenvoeding voor je dobermann?

Met welke voeding blijft je dobermann in topconditie? Dat is voor elk individu anders en hangt af van je hond zijn lichaamsbouw, energieniveau en rasspecifieke eigenschappen. Wil je de juiste voedingskeuzes maken, lees dan snel welke kenmerken de noden van je hond bepalen.

 • Grote, slanke hond 

Dobermanns zijn grote, maar slanke honden. Zo weegt een volwassen dobermann tussen 35 en 45 kg. Is jouw dobermann aan de luie kant, maar wil je niet dat hij een lookalike rottweiler wordt? Geef hem dan de juiste hoeveelheid voeding volgens zijn gewicht en gestalte. Bespaar jezelf tijd, stress en moeite en laat onze BuddyBites-tool de perfecte voeding samenstellen voor jouw dobermann.

 • Krachtig gebit

Bij een grote hond als de dobermann past ook een groot, krachtig gebit. Daarmee kauwt hij graag op grote, krokante hondenbrokken. Die zijn ook goed voor zijn tandhygiëne. Voor veel knapperig kauwplezier, ontwikkelde BuddyBites op lage temperatuur geëxtrudeerde, krokante brokken. 

 • Langzame groeier 

Grote honden zijn fysieke laatbloeiers. Wist je dat een dobermann zo opmerkelijk trager groeit dan een kleine hond zoals de Franse bulldog? Hij doet er namelijk makkelijk 18 tot 24 maanden over om volgroeid te zijn. Met de juiste voedingsstoffen ontwikkelt je pup een sterk skelet en gezonde gewrichten om zijn volwassen gewicht te kunnen dragen. We houden dan ook levenslang rekening met de leeftijd van je hond in de samenstelling van onze hondenbrokjes. 

 • Uitdagende speelkameraad 

De slimme en speelse dobermann heeft een hoog energieniveau. Dat maakt van hem een uitdagende Buddy, zowel fysiek als mentaal. Geef hem voldoende uitlaatkleppen zoals looptochten, frisbee- en ravotsessies. Zo verbrandt hij de nodige calorieën per kilogram lichaamsgewicht. BuddyBites bepaalt met een handige voedingstool hoeveel calorieën jouw dobermann precies nodig heeft voor voldoende energie en een optimaal gewicht. 

 • Onderhoudsvriendelijke vacht

Een gezonde dobermann heeft een korte, glanzende vacht, zonder wollige ondervacht. Zijn zwart met bruine pels ruit amper en vraagt weinig onderhoud. Wil je het pelsje van je pup in topconditie houden? Kies voor hondenvoeding met omega 3 en 6 uit zalmolie. Zo bevat BuddyBites de juiste dosering zalmolie voor een zijdezachte huid en vacht. Dat zalmolie heerlijk ruikt en smaakt, is een extra garantie op smulplezier!

Ontdek voeding voor jouw dobermann

Beantwoord 10 vragen over jouw hond en ontdek de perfecte voedingssamenstelling!

Hondenbrokjes op maat van... jouw dobermann!

Hondenbrokjes op maat van... jouw dobermann!

Naast zijn rasspecifieke eigenschappen moet de hondenvoeding van je dobermann aangepast zijn aan enkele persoonlijke eigenschappen zoals leeftijd, lichaamsbeweging en gewicht:

 • Puppy, volwassen of senior? Je hond heeft in elke levensfase andere voedingsbehoeften. 
 • Energieke losbol of relaxte loebas? Meer of minder lichaamsbeweging bepalen hoeveel calorieën je hond nodig heeft.
 • Plus size of extra small? Je hond heeft voor een gezond gewicht de beste voeding nodig.
 • Reu of teefje? Een reu heeft een andere lichaamsbouw dan een teefje. De voeding van je dobermann moet dus ook aan het geslacht aangepast zijn.
 • Gesteriliseerd of gecastreerd? Deze honden hebben tot 35% minder calorieën nodig per kg lichaamsgewicht.
 • Allergie? Bekende allergenen voor honden zijn graan, soja, gluten, kip, rund en zuivel.

BuddyBites weet precies welke voedingsstoffen je hond nodig heeft en past de samenstelling van zijn brokjes aan aan zijn geslacht, allergieën en gewicht. Bovendien groeien onze brokjes mee met je hond. Onze BuddyBites-tool past zo de samenstelling van je brokjes automatisch aan aan zijn leeftijd.


De beste hondenvoeding voor jouw dobermann

De beste hondenvoeding voor jouw dobermann​

Goede hondenvoeding voor elke dag is lekker, vers, kwalitatief en voedzaam. BuddyBites werkt daarom samen met nutritionisten en dierenartsen voor de perfecte samenstellingen per ras. We gebruiken enkel lokale en duurzame ingrediënten afkomstig van humane oorsprong. In onze brokjes zal je ook geen kunstmatige toevoegingen of lege vulmiddelen vinden. 

Voor jouw dobermann ontwikkelden we de perfecte samenstelling: 

 Veel kwalitatieve, dierlijke eiwitten 
✓ Grote, krokante brokken
 Gecontroleerde energiewaarde
✓ Voedingsstoffen voor elke levensfase
✓ Geen kunstmatige toevoegingen
✓ Kraakvers voor de beste smaak

Bovendien berekent onze BuddyBites-tool de juiste samenstelling en hoeveelheid voeding voor je dobermann. Zo moet jij je hier geen zorgen over maken!

Tenslotte kan je voor voedingsadvies terecht bij onze dierendokter Ellen. Van haar krijgt je hond een VIP-behandeling en begeleiding in elke fase van zijn leven.

Benieuwd naar de samenstelling van jouw dobermanns dromen? Vul in 2 minuten enkele vragen in over jouw hond via onze tool en kom het nu te weten!

BuddyBites: hoe werkt het?

BuddyBites: Hoe werkt het?

Gezonde voeding, gemakkelijk aan huis geleverd!

golden retriever die brokken eet uit een maatbeker van buddybites

Vertel ons alles over je hond

Vul het profiel van je hond in door enkele simpele vragen te beantwoorden zoals ras, leeftijd en gewicht.

golden retriever die wacht op zijn kom hondenbrokken van buddybites

Ontdek je persoonlijke voeding

Onze voedingsexperten stellen unieke voeding samen voor jouw hond. 

hond met zijn snuit in de zak met gepersonaliseerde hondenvoeding van buddybites

Zo gemakkelijk en flexibel

Wij leveren voeding als jij dat nodig hebt. Pas je volgende verzenddatum aan, krijg advies van onze dierendokter, pauzeer of stop wanneer jij dat wil!  

gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom hondenvoeding van BuddyBites voor jouw dobermann?

✓ Eiwitten uit de beste kip of lam
✓ Grote, krokante hondenbrokken
✓ Evenwichtige energiewaarde
✓ Geen kunstmatige toevoegingen