Hondenvoeding voor Engelse cockerspaniëls

Elke hond is uniek en heeft een unieke voedingsbehoefte. Ontdek alles over de beste hondenvoeding voor Engelse cockerspaniëls.

Hondenvoeding voor Engelse cockerspaniëls

Elke hond is uniek en heeft een unieke voedingsbehoefte. Ontdek alles over de beste hondenvoeding voor Engelse cockerspaniëls.


De beste hondenvoeding voor Engelse cockerspaniëls

De beste hondenvoeding voor Engelse cockerspaniëls

Met zijn grote ogen, lange oren en fluwelen vacht kan je niet anders dan smelten voor de Engelse cockerspaniël. Daarnaast heeft deze schoonheidskampioen heeft een groot hart en joviaal karakter. Als jachthond houdt hij van urenlang speur- en snuffelwerk en verbruikt hij veel energie. Om hem alert en vitaal te houden, heeft hij de juiste voeding nodig. Benieuwd hoe die eruit ziet? Lees dan verder en leer alles over de beste hondenvoeding voor Engelse cockerspaniëls.


Hoe kies je de beste hondenvoeding voor je Engelse cockerspaniël?

Hoe kies je de beste hondenvoeding voor je Engelse cockerspaniël?

Om je Engelse cockerspaniël fysiek en mentaal scherp te houden, moet hij de juiste voeding krijgen. Benieuwd naar de kenmerken van je cocker en hoe zijn voeding hieraan aangepast moet zijn? Scroll dan omlaag en leer er alles over!

 • Superspeurneus

Engelse cockerspaniëls zijn jachthonden in hart en nieren. Met hun kleine, maar krachtige lichaam kunnen ze zich met gemak door dicht gewas wurmen op zoek naar konijnen, vogels en ander klein wild. Schattenjagen en ander neuswerk is dus de favoriete bezigheid van je cockerspaniël. Van al dat snuffelen en rondlopen wordt je hond al snel moe en hongerig. Om terug op kracht te komen, heeft je cocker dus de beste hondenvoeding nodig met veel eiwitten, gezonde vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen. Zo gebruikt BuddyBites enkel kwaliteitsvolle ingrediënten voor het beste denkwerk.

 • Schoonheidskampioen

De Engelse cockerspaniël is een welgevormde hond. Om zijn gestroomlijnde vorm te behouden, speelt hij graag leuke apporteerspelletjes of gaat hij mee op lange wandeltochten. Ook zijn voeding is van essentieel belang voor zijn fitheid. Voor spieren in topconditie, heeft hij eiwitrijke voeding nodig. Zo gebruikt BuddyBites minimaal 45% kwalitatief vlees – kip of lam – als hoogwaardige eiwitbron.  

 • Hongerige lekkerbek

Je cockerspaniël loopt de hele dag van hot naar her op zoek naar verbrogen schatten. Zo verbruikt hij veel energie en komt hij thuis met reuzehonger. Hoeveel brokjes je hem ook geeft, in sneltempo heeft hij ze binnengespeeld. Om zijn eettempo te verlagen, raden we voldoende grote en vooral krokante hondenbrokken aan. Zo werkt BuddyBites met op lage temperatuur geëxtrudeerde, krokante brokken voor veel kauwplezier.

 • Zijdezachte vacht

Dankzij zijn zijdeachtige zachte vacht heeft je cockerspaniël een heel hoog aaibaarheidsgehalte. Om zijn lange lokken in topconditie te houden, raden we hondenvoeding met omega 3 en 6 uit zalmolie aan. Zo bevat elk brokje BuddyBites de juiste dosering zalmolie voor een zijdezachte huid en vacht. Daarnaast zorgt zalmolie voor een heerlijke geur en smaak, extra smulplezier gegarandeerd!

 • …en hij leefde nog lang en gelukkig

Engelse cockerspaniëls zijn hele resistente honden met een gemiddelde levensverwachting van 12 jaar. Wist je dat jouw pup met de juiste voeding en verzorging zelfs 15 jaar of ouder kan worden? 

Ontdek voeding voor jouw Engelse cockerspaniël

Beantwoord 10 vragen over jouw hond en ontdek de perfecte voedingssamenstelling!

Elke Engelse cockerspaniël is uniek - zijn hondenbrokjes ook!

Elke Engelse cockerspaniël is uniek - zijn hondenbrokjes ook!

Naast een actieve levensstijl moet de hondenvoeding van je Engelse cockerspaniël aangepast zijn aan enkele individuele eigenschappen zoals leeftijd, lichaamsbeweging en gewicht:

 • Puppy, volwassen of senior? Je hond heeft in elke levensfase andere voedingsbehoeften. 
 • Energieke losbol of relaxte loebas? Meer of minder lichaamsbeweging bepalen hoeveel calorieën je hond nodig heeft.
 • Plus size of extra small? Je hond heeft voor een gezond gewicht de beste voeding nodig.
 • Reu of teefje? Een reu heeft een andere lichaamsbouw dan een teefje. Je Engelse cockerspaniëls voeding moet dus ook aan het geslacht aangepast zijn.
 • Gesteriliseerd of gecastreerd? Deze honden hebben tot 35% minder calorieën nodig per kg lichaamsgewicht.
 • Allergie? Bekende allergenen voor honden zijn graan, soja, gluten, kip, rund en zuivel.

BuddyBites weet precies welke voedingsstoffen je hond nodig heeft en past de samenstelling van zijn brokjes aan aan zijn geslacht, allergieën en gewicht. Bovendien groeien onze brokjes mee met je hond. Onze BuddyBites-tool past zo de samenstelling van je brokjes automatisch aan aan zijn leeftijd.

Schattige cockerspaniël met tong uit zijn bek bij doos hondenvoeding van BuddyBites


De beste hondenvoeding voor jouw Engelse cockerspaniël

De beste hondenvoeding voor jouw Engelse cockerspaniël

Goede hondenvoeding voor elke dag is lekker, vers, kwalitatief en voedzaam. BuddyBites werkt daarom samen met nutritionisten en dierenartsen voor de perfecte samenstellingen per ras. We gebruiken enkel lokale en duurzame ingrediënten afkomstig van humane oorsprong. In onze brokjes zal je ook geen kunstmatige toevoegingen of lege vulmiddelen vinden. 

Voor jouw Engelse cocker ontwikkelden we een hemels recept waarmee je de bal nooit mis zal slaan!

Veel kwalitatieve, dierlijke eiwitten
Grote, krokante brokken 
Evenwichtige energiewaarde
Voedingsstoffen voor elke levensfase
Geen kunstmatige toevoegingen
✓ Kraakvers voor de beste smaak

Bovendien berekent onze BuddyBites-tool de juiste samenstelling en hoeveelheid voeding voor je Engelse cockerspaniël. Zo moet jij je hier geen zorgen over maken!

Tenslotte kan je voor voedingsadvies terecht bij onze dierendokter Ellen. Van haar krijgt je hond een VIP-behandeling en begeleiding in elke fase van zijn leven.

Benieuwd naar de samenstelling van jouw Engelse cockerspaniëls dromen? Vul in 2 minuten enkele vragen in over jouw hond via onze tool en kom het nu te weten!

BuddyBites: hoe werkt het?

BuddyBites: Hoe werkt het?

Gezonde voeding, gemakkelijk aan huis geleverd!

golden retriever die brokken eet uit een maatbeker van buddybites

Vertel ons alles over je hond

Vul het profiel van je hond in door enkele simpele vragen te beantwoorden zoals ras, leeftijd en gewicht.

golden retriever die wacht op zijn kom hondenbrokken van buddybites

Ontdek je persoonlijke voeding

Onze voedingsexperten stellen unieke voeding samen voor jouw hond. 

hond met zijn snuit in de zak met gepersonaliseerde hondenvoeding van buddybites

Zo gemakkelijk en flexibel

Wij leveren voeding als jij dat nodig hebt. Pas je volgende verzenddatum aan, krijg advies van onze dierendokter, pauzeer of stop wanneer jij dat wil!  

gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Voeding op maat

Waarom hondenvoeding van BuddyBites voor jouw Engelse cockerspaniël?

✓ Eiwitten uit de beste kip of lam
✓ Krokante hondenbrokken
✓ Gecontroleerde energiewaarde
✓ Geen kunstmatige toevoegingen