Hondenvoeding voor golden retrievers

Elke hond is uniek en heeft een unieke voedingsbehoefte. Ontdek alles over de beste hondenvoeding voor golden retrievers.

Hondenvoeding voor golden retrievers

Elke hond is uniek en heeft een unieke voedingsbehoefte. Ontdek alles over de beste hondenvoeding voor golden retrievers.


De beste hondenvoeding voor golden retrievers

De beste hondenvoeding voor golden retrievers

Fluffy uiterlijk, vriendelijke uitdrukking, werkwillige speelvogel… De golden retriever heeft het allemaal! Geen wonder dat hij vaak uitgroeit tot de ideale gezins-, therapie- of hulphond. Wil je deze bourgondiër in topconditie houden, dan zorg je best voor een portie hondenbrokjes op maat van zijn voedingsbehoeften. Scroll verder en leer meer over de beste hondenvoeding voor golden retrievers.


Hoe kies je de beste hondenvoeding voor je golden retriever?

Hoe kies je de beste hondenvoeding voor je golden retriever?

Welke voeding krijgt je golden retriever het best voor een mooie vacht en gezond gewicht? Dat is voor elk individu anders en hangt af van je hond zijn lichaamsbouw, energieniveau en rasspecifieke eigenschappen. Wil je de juiste voedingskeuzes maken, lees dan snel welke kenmerken de noden van je hond bepalen.

 • Een stevig gebit

Je golden retriever heeft een sterk en stevig gebit waarmee hij het liefst van al op grote, krokante hondenbrokjes kauwt. Die zijn ook goed voor een goede tandhygiëne. Voor veel kauwplezier en om tandplak te vermijden, raden we krokante hondenbrokjes aan zoals de op lage temperatuur geëxtrudeerde, krokante hondenbrokken van BuddyBites

 • Lekkerbek

Een volwassen golden retriever weegt makkelijk 25 tot 40 kg! Door zijn meer dan gezonde eetlust, gaat dat cijfer snel omhoog. Wil je niet dat je vrolijke Buddy te veel hondenbrokjes naar binnen speelt? Bespaar jezelf tijd, stress en moeite en laat onze BuddyBites-tool de perfecte hoeveelheid voeding bepalen voor jouw golden retriever.

 • Langzame groeier 

Hoe groter de hond, hoe later ze volgroeid zijn. Je golden retriever doet er makkelijk 18 maanden, dat is opmerkelijk trager dan pakweg een chihuahua, die heeft ongeveer 10 maanden nodig. Met de juiste voedingsstoffen ontwikkelt je pup een sterk skelet en gezonde gewrichten om zijn volwassen gewicht te kunnen dragen. We houden dan ook levenslang rekening met de leeftijd van je hond in de samenstelling van onze hondenbrokjes. 

 • Actieve waterrat

De golden retriever werd gefokt als jachthond die eenden uit het water apporteerde. Vandaag is hij vooral een hulp- en gezinshond. Al is hij nog steeds gek op waterspelletjes, modderpoelen en speelvelden. Leeft je Buddy zich dagelijks uit, dan verbrandt die ook de nodige calorieën die hij via zijn voeding terug moet kunnen opnemen. BuddyBites bepaalt met een handige voedingstool hoeveel calorieën jouw golden retriever precies nodig heeft voor voldoende energie en een optimaal gewicht. 

 • Gouden lokken

De golden retriever heeft een prachtige crème- tot goudkleurige bovenvacht, met een warme, waterdichte ondervacht. Onze tip om het pelsje van je pup in topconditie te houden: kies voor hondenvoeding met omega 3 en 6 uit zalmolie. Zo bevat BuddyBites de juiste dosering zalmolie voor een zijdezachte huid en vacht. Dat zalmolie heerlijk ruikt en smaakt, is een extra garantie op smulplezier!

Ontdek voeding voor jouw golden retriever

Beantwoord 10 vragen over jouw hond en ontdek de perfecte voedingssamenstelling!

Hondenbrokjes op maat van... jouw golden retriever!

Hondenbrokjes op maat van... jouw golden retriever!

Naast zijn rasspecifieke eigenschappen moet de hondenvoeding van je golden retriever aangepast zijn aan enkele persoonlijke eigenschappen zoals leeftijd, lichaamsbeweging en gewicht:

 • Puppy, volwassen of senior? Je hond heeft in elke levensfase andere voedingsbehoeften. 
 • Energieke losbol of relaxte loebas? Meer of minder lichaamsbeweging bepalen hoeveel calorieën je hond nodig heeft.
 • Plus size of extra small? Je hond heeft voor een gezond gewicht de beste voeding nodig.
 • Reu of teefje? Een reu heeft een andere lichaamsbouw dan een teefje. De voeding van je golden retriever moet dus ook aan het geslacht aangepast zijn.
 • Gesteriliseerd of gecastreerd? Deze honden hebben tot 35% minder calorieën nodig per kg lichaamsgewicht.
 • Allergie? Bekende allergenen voor honden zijn graan, soja, gluten, kip, rund en zuivel.

BuddyBites weet precies welke voedingsstoffen je hond nodig heeft en past de samenstelling van zijn brokjes aan aan zijn geslacht, allergieën en gewicht. Bovendien groeien onze brokjes mee met je hond. Onze BuddyBites-tool past zo de samenstelling van je brokjes automatisch aan aan zijn leeftijd.


De beste hondenvoeding voor jouw golden retriever

De beste hondenvoeding voor jouw golden retriever

Goede hondenvoeding voor elke dag is lekker, vers, kwalitatief en voedzaam. BuddyBites werkt daarom samen met nutritionisten en dierenartsen voor de perfecte samenstellingen per ras. We gebruiken enkel lokale en duurzame ingrediënten afkomstig van humane oorsprong. In onze brokjes zal je ook geen kunstmatige toevoegingen of lege vulmiddelen vinden. 

Voor jouw golden retriever ontwikkelden we de perfecte samenstelling: 

 Veel kwalitatieve, dierlijke eiwitten 
✓ Grote, krokante brokken
 Gecontroleerde energiewaarde
✓ Voedingsstoffen voor elke levensfase
✓ Geen kunstmatige toevoegingen
✓ Kraakvers voor de beste smaak

Bovendien berekent onze BuddyBites-tool de juiste samenstelling en hoeveelheid voeding voor je golden retriever. Zo moet jij je hier geen zorgen over maken!

Tenslotte kan je voor voedingsadvies terecht bij onze dierendokter Ellen. Van haar krijgt je hond een VIP-behandeling en begeleiding in elke fase van zijn leven.

Benieuwd naar de samenstelling van jouw golden retriever zijn dromen? Vul in 2 minuten enkele vragen in over jouw hond via onze tool en kom het nu te weten!

BuddyBites: hoe werkt het?

BuddyBites: Hoe werkt het?

Gezonde voeding, gemakkelijk aan huis geleverd!

golden retriever die brokken eet uit een maatbeker van buddybites

Vertel ons alles over je hond

Vul het profiel van je hond in door enkele simpele vragen te beantwoorden zoals ras, leeftijd en gewicht.

golden retriever die wacht op zijn kom hondenbrokken van buddybites

Ontdek je persoonlijke voeding

Onze voedingsexperten stellen unieke voeding samen voor jouw hond. 

hond met zijn snuit in de zak met gepersonaliseerde hondenvoeding van buddybites

Zo gemakkelijk en flexibel

Wij leveren voeding als jij dat nodig hebt. Pas je volgende verzenddatum aan, krijg advies van onze dierendokter, pauzeer of stop wanneer jij dat wil!  

gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom hondenvoeding van BuddyBites voor jouw golden retriever?

✓ Eiwitten uit de beste kip of lam
✓ Grote, krokante hondenbrokken
✓ Evenwichtige energiewaarde
✓ Geen kunstmatige toevoegingen