Hondenvoeding voor je dwergkeeshond

Elke hond is uniek en heeft een unieke voedingsbehoefte. Ontdek alles over de beste hondenvoeding voor je dwergkeeshond.

Hondenvoeding voor je dwergkeeshond

Elke hond is uniek en heeft een unieke voedingsbehoefte. Ontdek alles over de beste hondenvoeding voor je dwergkeesje.


De beste hondenvoeding voor je dwergkeesje

De beste hondenvoeding voor je dwergkeesje

Van veraf een pluizenbolletje, van dichtbij… ook een pluizenbolletje. De dwergkeeshond – ook wel pomeriaan – vinden wij persoonlijk het schattigste hondenras. Toch heeft hij veel meer opvallende eigenschappen dan enkel zijn snoezige uiterlijk. Maar welke zijn dat dan? En hoe bepalen die welke voeding hij moet krijgen? Alle antwoorden en meer over de beste hondenvoeding voor je dwergkeeshond lees je hier.


Wat is de beste hondenvoeding voor mijn pomeriaan?

Wat is de beste hondenvoeding voor mijn pomeriaan?

Dwergkeeshondjes zijn klein en fijn. Je zal hem dus geen kilo’s hondenvoeding moeten geven. Maar welke andere voedingsbehoeften heeft jouw keeshond nog? 

 • Een grote hond in een klein lichaam

De dwergkeeshond is zelfzeker en moedig ondanks zijn kleine gestalte. Zo wordt hij niet groter dan 24 cm en groeit hij tot 3 à 4 kg. Geef je pup daarom de juiste voeding aangepast aan zijn vogelmaagje. Bespaar jezelf tijd, stress en moeite en laat onze BuddyBites-tool de perfecte voeding samenstellen voor jouw dwergkeeshond.

 • Klein gebit 

Dwergkeesjes hebben kleine kaakjes waardoor hun tandjes kunnen scheefgroeien. Zo blijven meer voedselresten achter en krijgen ze last van tandplak. Omdat de structuur van hondenbrokjes tandplak kan voorkomen, werkt BuddyBites met op lage temperatuur geëxtrudeerde, krokante brokken. Daarnaast maken we onze brokjes extra klein voor de fijnste mondjes en veel kauwplezier.

 • Energiek rakkertje

Kleine hondjes zoals het dwergkeeshondje verbranden tot wel de helft meer calorieën per kilogram lichaamsgewicht dan hun grotere soortgenoten. Logisch dus dat ze de juiste hondenvoeding nodig hebben voor veel energie! Zo bepaalt BuddyBites met een handige voedingstool hoeveel calorieën jouw dwergkeeshond precies nodig heeft voor veel vitaliteit en een optimaal gewicht. 

 • Lang zal hij leven!

Dwergkeeshondjes worden gemiddeld 14 jaar, dat is wel 84 jaar in mensenjaren! Met de juiste levensstijl en kwalitatieve, uitgebalanceerde voeding kan je pup zelfs 16 jaar of ouder worden. Daarom verwerkt BuddyBites in alle samenstellingen de meest kwalitatieve eiwitten en gezonde vetten, vezels, vitamines en mineralen. 

 • Pluizige pleziermaker

Last but not least – je dwergkeeshond heeft natuurlijk een prachtige haardos. Daar is hij terecht trots op! Om zijn lokken in topconditie te houden, raden we hondenvoeding aan met omega 3 en 6 uit zalmolie. Zo bevat BuddyBites de juiste dosering zalmolie voor een zijdezachte huid en vacht. Daarnaast vinden honden zalmolie heerlijk ruiken en smaken, extra smulplezier gegarandeerd!

Ontdek voeding voor jouw dwergkeeshond

Beantwoord 10 vragen over jouw hond en ontdek de perfecte voedingssamenstelling!

Elke dwergkeeshond is uniek - zijn hondenbrokjes ook!

Elke dwergkeeshond is uniek - ook zijn hondenbrokjes!

Elke hond is uniek, de dwergkees al zeker. Naast een petite figuur en leeuwenmanen, heeft je hond ook zijn eigen unieke voedingsbehoeften afhankelijk van enkele hondspecifieke kenmerken:

 • Puppy, volwassen of senior? Je hond heeft in elke levensfase andere voedingsbehoeften. 
 • Energieke losbol of relaxte loebas? Meer of minder lichaamsbeweging bepalen hoeveel calorieën je hond nodig heeft.
 • Plus size of extra small? Je hond heeft voor een gezond gewicht de beste voeding nodig.
 • Reu of teefje? Een reu heeft een andere lichaamsbouw dan een teefje. Je dwergkees’ voeding moet dus ook aan het geslacht aangepast zijn.
 • Gesteriliseerd of gecastreerd? Deze honden hebben tot 35% minder calorieën nodig per kg lichaamsgewicht.
 • Allergie? Bekende allergenen voor honden zijn graan, soja, gluten, kip, rund en zuivel.

BuddyBites weet precies welke voedingsstoffen je hond nodig heeft en past de samenstelling van zijn brokjes aan aan zijn geslacht, allergieën en gewicht. Bovendien groeien onze brokjes mee met je hond. Onze BuddyBites-tool past zo de samenstelling van je brokjes automatisch aan aan zijn leeftijd.

Schattig pluizig dwergkeeshondje met open bek zit in doos met hondenvoeding van BuddyBites


De beste hondenvoeding voor jouw pomeriaantje

De beste hondenvoeding voor jouw pomeriaantje

Goede hondenvoeding voor elke dag is lekker, vers, kwalitatief en voedzaam. BuddyBites werkt daarom samen met nutritionisten en dierenartsen voor de perfecte samenstellingen per ras. We gebruiken enkel lokale en duurzame ingrediënten afkomstig van humane oorsprong. In onze brokjes zal je ook geen kunstmatige toevoegingen of lege vulmiddelen vinden. 

Voor jouw dwergkeesje ontwikkelden we een hemels recept waarmee je de bal nooit mis zal slaan!

Veel kwalitatieve, dierlijke eiwitten
Hele kleine brokjes 
Correcte energiewaarde
Voedingsstoffen voor elke levensfase
Geen kunstmatige toevoegingen
✓ Kraakvers voor de beste smaak

Bovendien berekent onze BuddyBites-tool de juiste samenstelling en hoeveelheid voeding voor je dwergkeeshondje. Zo moet jij je hier geen zorgen over maken!

Tenslotte kan je voor voedingsadvies terecht bij onze dierendokter Ellen. Van haar krijgt je hond een VIP-behandeling en begeleiding in elke fase van zijn leven.

Benieuwd naar de samenstelling van jouw dwergkeeshonds dromen? Vul in 2 minuten enkele vragen in over jouw hond via onze tool en kom het nu te weten!

BuddyBites: hoe werkt het?

BuddyBites: Hoe werkt het?

Gezonde voeding, gemakkelijk aan huis geleverd!

golden retriever die brokken eet uit een maatbeker van buddybites

Vertel ons alles over je hond

Vul het profiel van je hond in door enkele simpele vragen te beantwoorden zoals ras, leeftijd en gewicht.

golden retriever die wacht op zijn kom hondenbrokken van buddybites

Ontdek je persoonlijke voeding

Onze voedingsexperten stellen unieke voeding samen voor jouw hond. 

hond met zijn snuit in de zak met gepersonaliseerde hondenvoeding van buddybites

Zo gemakkelijk en flexibel

Wij leveren voeding als jij dat nodig hebt. Pas je volgende verzenddatum aan, krijg advies van onze dierendokter, pauzeer of stop wanneer jij dat wil!  

gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom hondenvoeding van BuddyBites voor jouw dwergkeeshond?

✓ Eiwitten uit de beste kip of lam
✓ Kleine, krokante hondenbrokken
✓ Gecontroleerde energiewaarde
✓ Geen kunstmatige toevoegingen