Hondenvoeding voor Mechelse herders

Elke hond is uniek en heeft een unieke voedingsbehoefte. Ontdek alles over de beste hondenvoeding voor Mechelse herders.

Hondenvoeding voor Mechelse herders

Elke hond is uniek en heeft een unieke voedingsbehoefte. Ontdek alles over de beste hondenvoeding voor Mechelse herders.


De beste hondenvoeding voor Mechelse herders

De beste hondenvoeding voor Mechelse herders

Verloof jij je hart aan de werklustige Mechelse herder? Deze intelligente hond zou het liefst heel de dag met jou trainen, sporten en spelen. Wil je jouw actieve Buddy gezond en vitaal houden, dan zorg je voor een portie hondenbrokjes op maat van zijn voedingsbehoeften. Scroll verder en leer meer over de beste hondenvoeding voor Mechelse herders.


Hoe kies je de beste hondenvoeding voor je Mechelse herder?

Hoe kies je de beste hondenvoeding voor je Mechelse herder?

Welke voeding eet een Mechelse herder het best om zijn spieren, gewrichten en vacht gezond te houden? Dat is voor elk individu anders en hangt af van je hond zijn lichaamsbouw, energieniveau en rasspecifieke eigenschappen. Wil je hem de juiste voeding geven, lees dan snel welke kenmerken de noden van je hond bepalen.

 • Stevig baasje

Een volwassen Mechelse herder is een echte spierbundel en weegt zo gemakkelijk 20 tot 30 kg! Hoeveel voeding je sportieve Buddy nodig heeft, hangt af van zijn gewicht en gestalte. Geef je hond tijdens zijn groei de juiste voedingsstoffen, dan ontwikkelt hij een sterk skelet om zijn volwassen gewicht te kunnen dragen. Bespaar jezelf tijd, stress en moeite en laat onze BuddyBites-tool de perfecte voeding samenstellen voor jouw Mechelse herder.

 • Mind & body van een atleet

Deze actieve viervoeter is het gelukkigst als hij voor je mag werken. Mechelse herders hebben een hoog energieniveau en een nog hogere will to please. Geef jij je Buddy de beweging en uitdaging die hij nodig heeft, dan verbrandt hij ook de nodige calorieën. BuddyBites bepaalt met een handige voedingstool hoeveel calorieën jouw Mechelse herder precies nodig heeft voor voldoende energie en een optimaal gewicht. 

 • Een stevig gebit

Een Mechelse herder is sterk en dat is zijn gebit ook. Zo staat hij in de top 15 hondenrassen met de sterkste beet en kan hij met gemak een hard bot doormidden bijten. Zie jij tandplak verschijnen op die mooie glimlach van jouw Buddy? Dan wordt het tijd voor krokante hondenbrokjes die een goede tandhygiëne bevorderen, zoals de op lage temperatuur geëxtrudeerde, krokante brokken van BuddyBites

 • Dubbellaagse vacht

De Mechelse herder heeft een lichtbruine, kortharige vacht met zwart masker. Dankzij zijn ruwe bovenvacht en wollige ondervacht is hij goed beschermd tegen vuil, water en koude. Twee keer per jaar wisselt je harige vriend van ondervacht.

Tip om het pelsje van je pup in topconditie te houden: kies voor hondenvoeding met omega 3 en 6 uit zalmolie. Zo bevat BuddyBites de juiste dosering zalmolie voor een zijdezachte huid en vacht. Dat zalmolie heerlijk ruikt en smaakt, is een extra garantie op smulplezier!

 • 12x verjaardagskaarsjes!

Mechelse herders worden gemiddeld 12 jaar oud. Wist je dat jouw pup met de juiste voeding en verzorging wel 14 jaar oud kan worden? 

Ontdek voeding voor jouw Mechelse herder

Beantwoord 10 vragen over jouw hond en ontdek de perfecte voedingssamenstelling!

Hondenbrokjes op maat van... jouw Mechelse herder!

Hondenbrokjes op maat van... jouw Mechelse herder!

Naast zijn rasspecifieke eigenschappen moet de hondenvoeding van je Mechelse herder aangepast zijn aan enkele persoonlijke eigenschappen zoals leeftijd, lichaamsbeweging en gewicht:

 • Puppy, volwassen of senior? Je hond heeft in elke levensfase andere voedingsbehoeften. 
 • Energieke losbol of relaxte loebas? Meer of minder lichaamsbeweging bepalen hoeveel calorieën je hond nodig heeft.
 • Plus size of extra small? Je hond heeft voor een gezond gewicht de beste voeding nodig.
 • Reu of teefje? Een reu heeft een andere lichaamsbouw dan een teefje. De voeding van je Mechelse herder moet dus ook aan het geslacht aangepast zijn.
 • Gesteriliseerd of gecastreerd? Deze honden hebben tot 35% minder calorieën nodig per kg lichaamsgewicht.
 • Allergie? Bekende allergenen voor honden zijn graan, soja, gluten, kip, rund en zuivel.

BuddyBites weet precies welke voedingsstoffen je hond nodig heeft en past de samenstelling van zijn brokjes aan aan zijn geslacht, allergieën en gewicht. Bovendien groeien onze brokjes mee met je hond. Onze BuddyBites-tool past zo de samenstelling van je brokjes automatisch aan aan zijn leeftijd.


De beste hondenvoeding voor jouw Mechelse herder

De beste hondenvoeding voor jouw Mechelse herder

Goede hondenvoeding voor elke dag is lekker, vers, kwalitatief en voedzaam. BuddyBites werkt daarom samen met nutritionisten en dierenartsen voor de perfecte samenstellingen per ras. We gebruiken enkel lokale en duurzame ingrediënten afkomstig van humane oorsprong. In onze brokjes zal je ook geen kunstmatige toevoegingen of lege vulmiddelen vinden. 

Voor jouw Mechelse herder ontwikkelden we de perfecte samenstelling: 

 Veel kwalitatieve, dierlijke eiwitten 
✓ Grote, krokante brokken
 Gecontroleerde energiewaarde
✓ Voedingsstoffen voor elke levensfase
✓ Geen kunstmatige toevoegingen
✓ Kraakvers voor de beste smaak

Bovendien berekent onze BuddyBites-tool de juiste samenstelling en hoeveelheid voeding voor je Mechelse herder. Zo moet jij je hier geen zorgen over maken!

Tenslotte kan je voor voedingsadvies terecht bij onze dierendokter Ellen. Van haar krijgt je hond een VIP-behandeling en begeleiding in elke fase van zijn leven.

Benieuwd naar de samenstelling van jouw Mechelse herder zijn dromen? Vul in 2 minuten enkele vragen in over jouw hond via onze tool en kom het nu te weten!

BuddyBites: hoe werkt het?

BuddyBites: Hoe werkt het?

Gezonde voeding, gemakkelijk aan huis geleverd!

golden retriever die brokken eet uit een maatbeker van buddybites

Vertel ons alles over je hond

Vul het profiel van je hond in door enkele simpele vragen te beantwoorden zoals ras, leeftijd en gewicht.

golden retriever die wacht op zijn kom hondenbrokken van buddybites

Ontdek je persoonlijke voeding

Onze voedingsexperten stellen unieke voeding samen voor jouw hond. 

hond met zijn snuit in de zak met gepersonaliseerde hondenvoeding van buddybites

Zo gemakkelijk en flexibel

Wij leveren voeding als jij dat nodig hebt. Pas je volgende verzenddatum aan, krijg advies van onze dierendokter, pauzeer of stop wanneer jij dat wil!  

gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom hondenvoeding van BuddyBites voor jouw Mechelse herder?

✓ Eiwitten uit de beste kip of lam
✓ Grote, krokante hondenbrokken
✓ Evenwichtige energiewaarde
✓ Geen kunstmatige toevoegingen