Hondenvoeding voor teckels

Elke hond is uniek en heeft een unieke voedingsbehoefte. Ontdek alles over de beste hondenvoeding voor je teckel.

Hondenvoeding voor teckels

Elke hond is uniek en heeft een unieke voedingsbehoefte. Ontdek alles over de beste hondenvoeding voor je teckel.


De beste hondenvoeding voor je teckel

De beste hondenvoeding voor je teckel

Na lang wikken en wegen, koos je uiteindelijk om je familie uit te breiden met een teckel. Dit moedige hondenras op korte pootjes staat altijd klaar voor een avonturentochtje, maar geniet evenveel van een knuffelsessie op de bank. Voor de beste levenskwaliteit heeft je teckel niet alleen beweging, maar ook de beste hondenvoeding nodig. Maar hoe ziet die er dan precies uit? Dat ontdek je hier! 


Wat is de beste hondenvoeding voor mijn teckel?

Wat is de beste hondenvoeding voor mijn teckel?

Welke voeding eet een teckel het best? Dat is voor elk individu anders en hangt af van je hond zijn lichaamsbouw, energieniveau en rasspecifieke eigenschappen. Wil je de juiste voedingskeuzes maken, lees dan snel welke kenmerken de noden van je hond bepalen.

 • Gepassioneerd jager

Een teckel is de ideale jachthond voor ondergronds wild: met zijn korte pootjes dringt hij gemakkelijk de lange, smalle schuilplaats van dassen, konijnen en vossen binnen. Omdat hij eeuwenlang gekweekt werd voor de jacht, is je teckel van nature heel energiek en heeft hij dus veel eiwitten nodig. Daarom zijn BuddyBites hondenbrokjes voor minstens de helft samengesteld uit kwalitatief lam of kip voor veel dierlijke eiwitten.

 • Nieuwsgierige speurneus

Een teckel verenigt als jager uithoudingsvermogen met intelligentie in een klein lijfje. Zo is hij dol op jachttraining, snuffeltochten en zoekspelletjes. Om alle radertjes in zijn hersenen gesmeerd te doen lopen, heeft je teckel dus food for the brain nodig zoals eiwitten, gezonde vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen. Zo gebruikt BuddyBites enkel kwaliteitsvolle, voedzame ingrediënten voor het beste denkwerk.

 • Kleine tandjes

Je teckel heeft een compacte mond met relatief kleine tandjes. Om pijnloos en voldoende te kunnen kauwen, moeten zijn brokjes klein en krokant zijn. Zo voorziet BuddyBites extra kleine brokjes voor de smalste mondjes. Bovendien zijn die ook op lage temperatuur geëxtrudeerd voor zo veel mogelijk krokant kauwplezier.

 • Kort- of langharig

Je teckel heeft de keuze uit een korte of lange vacht. Daarnaast kan zijn vachtkleur variëren van zwart tot chocolade-tan getijgerd. In elk geval hou je zijn mooie vacht in topconditie door hem hondenvoeding met omega 3 en 6 uit zalmolie te geven. Zo bevat BuddyBites gezonde vetten, waaronder zalmolie voor een zacht en gezond pelsje. Bovendien smaakt en ruikt zalmolie heerlijk, je hond zal smullen! 

 • Taaie tante (of nonkel)

Zoals de meeste kleinere hondenrassen wordt een teckel gemiddeld 12 jaar. Wist je dat jouw pup met een uitgebalanceerde voeding en verzorging zelfs 16 jaar of ouder kan worden? BuddyBites gebruikt daarom uitsluitend kwalitatieve, lokale ingrediënten zoals lam of kip, erwtjes, appel bietenpulp, lijnzaad, zalmolie en zoete aardappel. Die zijn niet alleen supergezond, maar ook overheerlijk!

Ontdek voeding voor jouw teckel

Beantwoord 10 vragen over jouw hond en ontdek de perfecte voedingssamenstelling!

Hondenvoeding op maat van... jouw teckel!

Hondenvoeding op maat van... jouw teckel!​

Naast zijn rasspecifieke eigenschappen moet de hondenvoeding van je teckel ook aangepast zijn aan enkele individuele eigenschappen zoals leeftijd, lichaamsbeweging en gewicht:

 • Puppy, volwassen of senior? Je hond heeft in elke levensfase andere voedingsbehoeften. 
 • Energieke losbol of relaxte loebas? Meer of minder lichaamsbeweging bepalen hoeveel calorieën je hond nodig heeft.
 • Plus size of extra small? Je hond heeft voor een gezond gewicht de beste voeding nodig.
 • Reu of teefje? Een reu heeft een andere lichaamsbouw dan een teefje. Je teckel zijn voeding moet dus ook aan het geslacht aangepast zijn.
 • Gesteriliseerd of gecastreerd? Deze honden hebben tot 35% minder calorieën nodig per kg lichaamsgewicht.
 • Allergie? Bekende allergenen voor honden zijn graan, soja, gluten, kip, rund en zuivel.

BuddyBites weet precies welke voedingsstoffen je hond nodig heeft en past de samenstelling van zijn brokjes aan aan zijn geslacht, allergieën en gewicht. Bovendien groeien onze brokjes mee met je hond. Onze BuddyBites-tool past zo de samenstelling van je brokjes automatisch aan aan zijn leeftijd.

Zwarte teckel bij doos hondenvoeding BuddyBites op stenen vloer


De beste hondenvoeding voor jouw teckel

De beste hondenvoeding voor jouw teckel​

Goede hondenvoeding voor elke dag is lekker, vers, kwalitatief en voedzaam. BuddyBites werkt daarom samen met nutritionisten en dierenartsen voor de perfecte samenstellingen per ras. We gebruiken enkel lokale en duurzame ingrediënten afkomstig van humane oorsprong. In onze brokjes zal je ook geen kunstmatige toevoegingen of lege vulmiddelen vinden. 

Voor jouw teckel ontwikkelden we een hemels recept waarmee je de bal nooit mis zal slaan!

Veel kwalitatieve, dierlijke eiwitten
 Kleine, krokante brokken 
Evenwichtige energiewaarde
Voedingsstoffen voor elke levensfase
✓ Kraakvers voor de beste smaak
Geen kunstmatige toevoegingen

Bovendien berekent onze BuddyBites-tool de juiste samenstelling en hoeveelheid voeding voor je teckel. Zo moet jij je hier geen zorgen over maken!

Tenslotte kan je voor voedingsadvies terecht bij onze dierendokter Ellen. Van haar krijgt je hond een VIP-behandeling en begeleiding in elke fase van zijn leven.

Benieuwd naar de samenstelling van jouw teckel zijn dromen? Vul in 2 minuten enkele vragen in over jouw hond via onze tool en kom het nu te weten!

BuddyBites: hoe werkt het?

BuddyBites: Hoe werkt het?

Gezonde voeding, gemakkelijk aan huis geleverd!

golden retriever die brokken eet uit een maatbeker van buddybites

Vertel ons alles over je hond

Vul het profiel van je hond in door enkele simpele vragen te beantwoorden zoals ras, leeftijd en gewicht.

golden retriever die wacht op zijn kom hondenbrokken van buddybites

Ontdek je persoonlijke voeding

Onze voedingsexperten stellen unieke voeding samen voor jouw hond. 

hond met zijn snuit in de zak met gepersonaliseerde hondenvoeding van buddybites

Zo gemakkelijk en flexibel

Wij leveren voeding als jij dat nodig hebt. Pas je volgende verzenddatum aan, krijg advies van onze dierendokter, pauzeer of stop wanneer jij dat wil!  

gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom hondenvoeding van BuddyBites voor jouw teckel?

✓ Eiwitten uit de beste kip of lam
✓ Extra kleine hondenbrokken
✓ Gecontroleerde energiewaarde
✓ Geen kunstmatige toevoegingen