Hondenvoeding voor maltezers

Elke hond is uniek en heeft een unieke voedingsbehoefte. Ontdek alles over de beste hondenvoeding voor maltezers.

Hondenvoeding voor maltezers

Elke hond is uniek en heeft een unieke voedingsbehoefte. Ontdek alles over de beste hondenvoeding voor maltezers.


De beste hondenvoeding voor maltezers

De beste hondenvoeding voor maltezers

De maltezer is een speels en aanhankelijk gezelschapshondje met een zijdezachte witte vacht. Geliefd bij de adel en bourgeoisie waren ze tijdens de renaissance een echt statussymbool. Bij hun koninklijke status past enkel de allerbeste voeding! Benieuwd welke lekkernijen jouw maltezer kan en mag eten? Lees verder en kom meer te weten over de beste hondenvoeding voor maltezers.


Wat is de beste hondenvoeding voor een maltezer?

Wat is de beste hondenvoeding voor een maltezer?

Wil je weten welke voeding je maltezer nodig heeft? Dat hangt onder meer af van zijn lichaamsbouw. Ontdek hier welke andere kenmerken de noden van je hond bepalen.

 • Fijn postuur
  De maltezer is een klein en fijn hondje: hij wordt ongeveer 30 cm groot en 4 kg zwaar. Je pup heeft dus voeding nodig aangepast aan zijn fijne lichaamsbouw. Bespaar jezelf tijd en moeite en laat BuddyBites de perfecte voeding samenstellen voor jouw maltezer.
 • Klein gebit

Maltezers hebben kleine kaakjes waardoor hun tandjes soms over elkaar groeien. Zo blijven meer voedselresten achter en krijgen ze snel last van tandplak. Omdat de structuur van hondenbrokjes tandplak kan voorkomen, werkt BuddyBites met op lage temperatuur geëxtrudeerde, krokante hondenbrokjes. Daarnaast maken we onze brokjes extra klein voor de fijnste mondjes!

 • Snelle groeier

Een maltezer kan niet wachten om volwassen te zijn, zo groeit hij zich te pletter om in minder dan een jaar volgroeid te zijn. Voor een sterk skelet op latere leeftijd heeft je groeiende pup voedingsstoffen nodig zoals kwalitatieve eiwitten, gezonde vetten en een correcte calcium-fosfor verhouding. BuddyBites gebruikt daarom enkel kwalitatieve, lokale ingrediënten en past de samenstelling van de hondenbrokjes steeds aan aan de leeftijd van je hond. 

 • Zijdezachte vacht

Maltezers hebben een prachtige zijdezachte, witte vacht die veel verzorging nodig heeft. Een borstel- of trimbeurt slaat je maltezer dus beter niet over. Een tip om het pelsje van je pup in topconditie te houden: kies voor hondenvoeding met omega 3 en 6 uit zalmolie. Zo bevat BuddyBites de juiste dosering zalmolie voor een zijdezachte huid en vacht. Daarnaast zorgt zalmolie voor extra aroma, smulplezier gegarandeerd!

 • Rustig gezelschapshondje
  Maltezers zijn gezelschapshondjes die hun tijd graag binnenshuis doorbrengen dicht bij hun baasje. Een half uurtje wandelen en hij heeft zijn portie lichaamsbeweging voor de dag al gehad. Let dus goed op zijn calorie-inname en eettempo en geef hem gezonde en krokante hondenbrokken. Zo extrudeert BuddyBites je honds brokken op lage temperatuur voor extra krokant kauwplezier.
 • Lang zal hij leven!
  Maltezers zijn bijzondere hondjes die gemakkelijk de leeftijd van 13 jaar bereikenWist je dat jouw pup met de juiste voeding en verzorging zelfs 15 jaar of ouder kan worden? 

Ontdek voeding voor jouw maltezer

Beantwoord 10 vragen over jouw maltezer en ontdek de perfecte voedingssamenstelling!

De beste hondenvoeding is aangepast aan jouw maltezer​

De beste hondenvoeding is aangepast aan jouw maltezer

Naast een fijn postuur moet de hondenvoeding van je maltezer ook aangepast zijn aan enkele specifieke eigenschappen zoals leeftijd, lichaamsbeweging en gewicht:

 • Puppy, volwassen of senior? Je hond heeft in elke levensfase andere voedingsbehoeften. 
 • Energieke losbol of relaxte loebas? Meer of minder lichaamsbeweging bepalen hoeveel calorieën je hond nodig heeft.
 • Plus size of extra small? Je hond heeft voor een gezond gewicht de beste voeding nodig.
 • Reu of teefje? Een reu heeft een andere lichaamsbouw dan een teefje. Je maltezers voeding moet dus ook aan het geslacht aangepast zijn.
 • Gesteriliseerd of gecastreerd? Deze honden hebben tot 35% minder calorieën nodig per kg lichaamsgewicht.
 • Allergie? Bekende allergenen voor honden zijn graan, soja, gluten, kip, rund en zuivel.

BuddyBites weet precies welke voedingsstoffen je hond nodig heeft en past de samenstelling van zijn brokjes aan aan zijn geslacht, allergieën en gewicht. Bovendien groeien onze brokjes mee met je hond. Onze BuddyBites-tool past zo de samenstelling van je brokjes automatisch aan aan zijn leeftijd.

Maltezer lola staat bij baasje en zakken hondenvoeding op maat van BuddyBites

De beste hondenvoeding voor jouw maltezer

De beste hondenvoeding voor jouw maltezer

Goede hondenvoeding voor elke dag is lekker, vers, kwalitatief en voedzaam. BuddyBites werkt daarom samen met nutritionisten en dierenartsen voor de perfecte samenstellingen per ras. We gebruiken enkel lokale en duurzame ingrediënten afkomstig van humane oorsprong. In onze brokjes zal je ook geen kunstmatige toevoegingen of lege vulmiddelen vinden. 

Voor jouw maltezer ontwikkelden we een hemels recept waarmee je de bal nooit mis zal slaan!

 Veel kwalitatieve, dierlijke eiwitten
Extreem kleine brokjes 
Correcte energiewaarde
✓ Voedingsstoffen voor elke levensfase
✓ Kraakvers voor de beste smaak

Bovendien berekent onze BuddyBites-tool de juiste samenstelling en hoeveelheid voeding voor je maltezer. Zo moet jij je hier geen zorgen over maken!

Tenslotte kan je voor voedingsadvies terecht bij onze dierendokter Ellen. Van haar krijgt je hond een VIP-behandeling en begeleiding in elke fase van zijn leven.

Benieuwd naar de samenstelling van jouw maltezers dromen? Vul in 2 minuten enkele vragen in over jouw hond via onze tool en kom het nu te weten!

BuddyBites: hoe werkt het?

BuddyBites: Hoe werkt het?

Gezonde voeding, gemakkelijk aan huis geleverd!

golden retriever die brokken eet uit een maatbeker van buddybites

Vertel ons alles over je hond

Vul het profiel van je hond in door enkele simpele vragen te beantwoorden zoals ras, leeftijd en gewicht.

golden retriever die wacht op zijn kom hondenbrokken van buddybites

Ontdek je persoonlijke voeding

Onze voedingsexperten stellen unieke voeding samen voor jouw hond. 

hond met zijn snuit in de zak met gepersonaliseerde hondenvoeding van buddybites

Zo gemakkelijk en flexibel

Wij leveren voeding als jij dat nodig hebt. Pas je volgende verzenddatum aan, krijg advies van onze dierendokter, pauzeer of stop wanneer jij dat wil!  

gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom hondenvoeding van BuddyBites voor jouw maltezer?

✓ Kleine brokjes voor een klein gebit
✓ Kwalitatieve ingrediënten

✓ Gecontroleerde energiewaarde