Hondenvoeding voor rottweilers

Elke hond is uniek en heeft een unieke voedingsbehoefte. Ontdek alles over de beste hondenvoeding voor rottweilers.

Hondenvoeding voor rottweilers

Elke hond is uniek en heeft een unieke voedingsbehoefte. Ontdek alles over de beste hondenvoeding voor rottweilers.


De beste hondenvoeding voor rottweilers

De beste hondenvoeding voor rottweilers

Ben je een grote liefhebber van rottweilers? Dan weet je ook dat deze stoere hond een peperkoeken hartje heeft. Toch geef je hem als ontbijt best geen kruidige honingkoek, maar een portie hondenbrokjes op maat van zijn voedingsbehoeften. Scroll verder en leer meer over de beste hondenvoeding voor rottweilers.


Hoe kies je de beste hondenvoeding voor je rottweiler?

Hoe kies je de beste hondenvoeding voor je rottweiler?

Welke voeding eet een rottweiler best voor een gezonde mind & body? Dat is voor elk individu anders en hangt af van je hond zijn lichaamsbouw, energieniveau en rasspecifieke eigenschappen. Wil je de juiste voedingskeuzes maken, lees dan snel welke kenmerken de noden van je hond bepalen.

 • Forse kanjer

Rottweilers zijn grote, forse honden. Volwassen exemplaren wegen al snel 35 tot zelfs 50 kg! Laat jij liever geen sumoworstelaar uit? Geef je Buddy dan de juiste hoeveelheid voeding. Bespaar jezelf tijd, stress en moeite en laat onze BuddyBites-tool de perfecte voeding samenstellen voor jouw rottweiler.

 • Een indrukwekkend gebit

Dat rottweilers een stevig gebit hebben, is niets nieuws. Wil je tandplak geen kans geven die de charmante glimlach van jouw Buddy aantast? Kies dan voor krokante hondenbrokjes die een goede tandhygiëne bevorderen, zoals de op lage temperatuur geëxtrudeerde, krokante brokken van BuddyBites

 • Trage groeier

Raar, maar waar: grote honden zoals de rottweiler groeien veel trager dan kleine rassen zoals de jackrussel. Zo zijn rottweilers pas na 18 tot 24 maanden volgroeid. Met de juiste voedingsstoffen ontwikkelt je pup een sterk skelet en gezonde gewrichten om zijn volwassen gewicht te kunnen dragen. We houden dan ook levenslang rekening met de leeftijd van je hond in de samenstelling van onze hondenbrokjes. 

 • Toegewijde speelkameraad 

De slimme en zelfzekere rottweiler houdt van fysieke uitdaging. Geen wonder dat hij als verdediger van het erf bekend staat! Een consequente baas maakt van deze waakhond ook een leuke kameraad die graag mee op avontuur gaat. Op die manier verbrandt hij de nodige calorieën per kilogram lichaamsgewicht. BuddyBites bepaalt met een handige voedingstool hoeveel calorieën jouw rottweiler precies nodig heeft voor voldoende energie en een optimaal gewicht. 

 • Korte glanzende vacht

Een typische rottweiler heeft een glanzende zwarte vacht met bruine aftekeningen. Zowel de boven- als ondervacht zijn kort en hard, met een waterafstotend talglaagje. Twee keer per jaar wisselt je harige vriend van ondervacht, een zomer- en wintervariant.

Tip om het pelsje van je pup in topconditie te houden: kies voor hondenvoeding met omega 3 en 6 uit zalmolie. Zo bevat BuddyBites de juiste dosering zalmolie voor een zijdezachte huid en vacht. Dat zalmolie heerlijk ruikt en smaakt, is een extra garantie op smulplezier!

Ontdek voeding voor jouw rottweiler

Beantwoord 10 vragen over jouw hond en ontdek de perfecte voedingssamenstelling!

Hondenbrokjes op maat van... jouw rottweiler!

Hondenbrokjes op maat van... jouw rottweiler!

Naast zijn rasspecifieke eigenschappen moet de hondenvoeding van je rottweiler aangepast zijn aan enkele persoonlijke eigenschappen zoals leeftijd, lichaamsbeweging en gewicht:

 • Puppy, volwassen of senior? Je hond heeft in elke levensfase andere voedingsbehoeften. 
 • Energieke losbol of relaxte loebas? Meer of minder lichaamsbeweging bepalen hoeveel calorieën je hond nodig heeft.
 • Plus size of extra small? Je hond heeft voor een gezond gewicht de beste voeding nodig.
 • Reu of teefje? Een reu heeft een andere lichaamsbouw dan een teefje. De voeding van je rottweiler moet dus ook aan het geslacht aangepast zijn.
 • Gesteriliseerd of gecastreerd? Deze honden hebben tot 35% minder calorieën nodig per kg lichaamsgewicht.
 • Allergie? Bekende allergenen voor honden zijn graan, soja, gluten, kip, rund en zuivel.

BuddyBites weet precies welke voedingsstoffen je hond nodig heeft en past de samenstelling van zijn brokjes aan aan zijn geslacht, allergieën en gewicht. Bovendien groeien onze brokjes mee met je hond. Onze BuddyBites-tool past zo de samenstelling van je brokjes automatisch aan aan zijn leeftijd.

Berner sennenhond met tong uit bek staat voor dozen BuddyBites - de beste hondenvoeding voor Berner sennenhonden


De beste hondenvoeding voor jouw rottweiler

De beste hondenvoeding voor jouw rottweiler

Goede hondenvoeding voor elke dag is lekker, vers, kwalitatief en voedzaam. BuddyBites werkt daarom samen met nutritionisten en dierenartsen voor de perfecte samenstellingen per ras. We gebruiken enkel lokale en duurzame ingrediënten afkomstig van humane oorsprong. In onze brokjes zal je ook geen kunstmatige toevoegingen of lege vulmiddelen vinden. 

Voor jouw rottweiler ontwikkelden we de perfecte samenstelling: 

 Veel kwalitatieve, dierlijke eiwitten 
✓ Grote, krokante brokken
 Gecontroleerde energiewaarde
✓ Voedingsstoffen voor elke levensfase
✓ Geen kunstmatige toevoegingen
✓ Kraakvers voor de beste smaak

Bovendien berekent onze BuddyBites-tool de juiste samenstelling en hoeveelheid voeding voor je rottweiler. Zo moet jij je hier geen zorgen over maken!

Tenslotte kan je voor voedingsadvies terecht bij onze dierendokter Ellen. Van haar krijgt je hond een VIP-behandeling en begeleiding in elke fase van zijn leven.

Benieuwd naar de samenstelling van jouw rottweiler zijn dromen? Vul in 2 minuten enkele vragen in over jouw hond via onze tool en kom het nu te weten!

BuddyBites: hoe werkt het?

BuddyBites: Hoe werkt het?

Gezonde voeding, gemakkelijk aan huis geleverd!

golden retriever die brokken eet uit een maatbeker van buddybites

Vertel ons alles over je hond

Vul het profiel van je hond in door enkele simpele vragen te beantwoorden zoals ras, leeftijd en gewicht.

golden retriever die wacht op zijn kom hondenbrokken van buddybites

Ontdek je persoonlijke voeding

Onze voedingsexperten stellen unieke voeding samen voor jouw hond. 

hond met zijn snuit in de zak met gepersonaliseerde hondenvoeding van buddybites

Zo gemakkelijk en flexibel

Wij leveren voeding als jij dat nodig hebt. Pas je volgende verzenddatum aan, krijg advies van onze dierendokter, pauzeer of stop wanneer jij dat wil!  

gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom hondenvoeding van BuddyBites voor jouw rottweiler?

✓ Eiwitten uit de beste kip of lam
✓ Grote, krokante hondenbrokken
✓ Gecontroleerde energiewaarde
✓ Geen kunstmatige toevoegingen