1. Blog
 2. »
 3. Voeding
 4. »
 5. Voedingstips
 6. »
 7. Het beste hondenvoer, dat kies je zo!

Het beste hondenvoer, dat kies je zo!

Het beste hondenvoer, dat kies je zo!

Het beste hondenvoer, dat kies je zo! - BuddyBites

Net als jij houdt je hond van natuurlijk, voedzaam en – niet te vergeten – overheerlijk eten. Maar wat is dat nu precies, ‘gezonde hondenvoeding’? Scroll snel verder, want BuddyBites vertelt je waar je rekening mee moet houden bij de keuze van je hondenbrokjes! 

Gezonde hondenvoeding in een notendop

Gezonde hondenvoeding in een notendop

Voordat je hondenvoeding in huis haalt, controleer je best even de ingrediëntenlijst op de verpakking. Want voor je hond wil je enkel het allerbeste, toch? Kan je alle 7 onderstaande eisen afvinken waaraan gezond hondenvoer moet voldoen? Dan heb je de juiste keuze gemaakt!

1. Vlees en eiwitten nummer 1!

1. Vlees en eiwitten nummer 1!

Het lievelingshapje van je hond? Een lekker stukje vlees natuurlijk! Dat is niet alleen overheerlijk, maar ook een echte superfood voor honden. Zo haalt je Buddy er vitamines uit, calcium, fosfor en – de belangrijkste voedingsstof voor honden – eiwitten. Let dus allereerst op het vleespercentage in zijn voeding. Voeding met ongeveer 40% of meer vlees kan je beschouwen als kwaliteitsvoer. 

2. Low carb

2. Low carb

Wist je dat honden hun energie voornamelijk uit vetten halen in plaats van koolhydraten? Je Buddy’s brokjes mogen dus maximaal 35% koolhydraten bevatten, anders krijgt hij al snel overgewicht. BuddyBites gebruikt daarom geen goedkope, koolhydraat- en calorierijke vulmiddelen zoals graan. Wij houden je hond liever energiek en verzadigd met veel vlees, gezonde vetzuren en eiwitten.

3. Gezonde vetten

3. Gezonde vetten

Honden hebben vetten nodig als nummer 1 energiebron, nog voor koolhydraten en eiwitten! Gezonde vetzuren zijn ook goed voor de vacht en huid van je pup. Daarnaast houdt een dun, isolerend vetlaagje je hond ook lekker warm tijdens koudere dagen. Daarom gebruikt BuddyBites in hun hondenvoeding omega 3- en 6 vetzuren uit koudgeperste Schotse zalmolie. Alles voor een stralende hond!

4. Goed verteerbaar

4. Goed verteerbaar

Hondenvoeding moet naast lekker en eiwit- en energierijk ook licht verteerbaar zijn. Door je hond dus brokjes voor te schotelen met veel dierlijke eiwitten, gehydrolyseerd vlees en nuttige vezels uit erwten, cichorei of bietenpulp, hou je zijn spijsverteringsstelsel in topconditie. Zeg maar bye-bye tegen die stinkende scheetjes!

5. Hypoallergeen

5. Hypoallergeen

Zie jij je hond vaak krabben of likken, of heeft hij regelmatig last van diarree? Dan heeft hij misschien wel een voedselintolerantie. Om je hond te beschermen voor allergieën, geef hem hypoallergene voeding zonder graan, gluten, soja, zuivel, kip of rund. Bij BuddyBites kan je al deze allergenen elimineren. Als je twijfelt of je hond allergisch is, kan een eliminatiedieet dus uitkomst bieden. 

6. Verwent het gebit

6. Verwent het gebit

Schenk ook voldoende aandacht aan je hond zijn gebit. De beste optie voor een schoon, sterk gebit zonder tandsteen? Krokante hondenbrokjes! Dankzij de textuur en hardheid van geëxtrudeerde brokjes blijven etensrestjes immers minder steken én worden ze gemakkelijker verwijderd. Heeft je hond geen zin om zijn tanden te poetsen? Geen nood, want daar heb je dus krokante hondenbrokken voor!

7. Op maat van jouw hond

7. Op maat van jouw hond

Elke hond is uniek, zijn voeding dus ook! Zo bepalen onder andere ras, leeftijd, geslacht en of hij/zij gecastreerd of gesteriliseerd is hoeveel voeding en de soort voedingsstoffen die je hond nodig heeft . Benieuwd welke ingrediënten BuddyBites gebruikt om voeding op maat van jouw hond samen te stellen? Vertel ons dan hier meer over je hond en ontdek het in 1-2-3!

Je hond is wat hij eet!

Je hond is wat hij eet!

Intussen is het wel duidelijk dat hondenvoeding aan de basis van je hond zijn gezondheid ligt. Eet je hond dus ongezonde voeding, dan is hij ook zelf ongezond. Krijgt hij daarentegen voedzame en kwalitatieve brokjes, dan ziet hij er niet alleen kerngezond uit, maar voelt hij zich ook zo! Geef je hond daarom enkel het allerbeste, want hij verdient: 

 • veel energie
 • een stevig skelet
 • een ideaal gewicht
 • een stralende vacht
 • een sterke weerstand
 • een vlotte spijsvertering
 • elke dag veel smulplezier

Kortom: een lang en gelukkig hondenleven!


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding op maat?

✓ Boordevol dierlijke eiwitten
✓ Met omega 3- en 6-vetzuren
✓ Aangepast aan de noden van jouw hond

Meer artikels voor jou: