1. Blog
  2. »
  3. Lifestyle
  4. »
  5. Mag je je hond nog uitlaten tijdens lockdown?

Mag je je hond nog uitlaten tijdens lockdown?

Mag je je hond nog uitlaten tijdens lockdown?

Kan je hond het Coronavirus krijgen? Kom meer te weten over het Coronavirus en de link met je hond.

Kan je hond het Coronavirus krijgen?

Momenteel zijn er geen aanwijzigingen dat huisdieren COVID-19, het zogenaamde Coronavirus, kunnen krijgen. Er zijn ook geen aanwijzigingen dat huisdieren COVID-19 kunnen overdragen naar mensen. Op dit moment is nog geen hond met het virus besmet.

Wat als je zelf het Coronavirus hebt?

Aan coronapatiënten wordt uit voorzorg aangeraden om het contact met huisdieren zo veel mogelijk te mijden. Coronapatiënten kunnen de verzorging van huisdieren beter overlaten aan gezonde huisgenoten. Er zijn nog geen bewijzen dat huisdieren een rol spelen bij het verspreiden van het virus, maar het wordt ook niet uitgesloten.

Wat kan je doen om eventuele besmetting te voorkomen?

Ongeacht de situatie is het altijd een goed idee om een goede persoonlijke handhygiëne te hebben. Was regelmatig je handen met zeep of handdesinfectiemiddel.

Heeft de hond uit Hongkong het coronavirus?

Eind februari hebben onderzoekers in de neus van een hond in Hongkong deeltjes gevonden van het Coronavirus. Het baasje van de hond was besmet met het Coronavirus. Uit de recente bloedtest van 14 maart blijkt dat de hond geen Coronavirus heeft. Op dit moment is nog geen hond met het virus besmet.

Mag ik mijn hond uitlaten tijdens de lockdown.

Tijdens de lockdown mag je je hond nog steeds uitlaten. Het is zelfs aan te raden om fysiek in beweging te zijn voor zowel baasje als hond. Let er op dat je een veilige afstand bewaart tussen jou en andere wandelaars. Je kan je hond ook veilig andere honden laten begroeten. Er zijn een aantal infectieziekten die wel makkelijk van hond op hond worden overgedragen, waaronder het parvovirus en kennelhoest. Tegen deze ziekten kan je je hond laten vaccineren. Voor het coronavirus die luchtweginfecties veroorzaken zijn momenteel géén vacins voor dieren beschikbaar. Bewaar wel voldoende afstand tussen andere hondenbaasjes!

Wordt de BuddyBites voeding nog geleverd?

Ja, zeker! De leveringen van jouw hondenvoeding gaan gewoon door. We nemen wel extra voorzorgsmaatregelen. Met de predict noticifatie kan je kiezen voor een neerzettoestemming. Zo geef je de toestemming aan de chauffeur om je pakket te laten neerzetten aan je voordeur. Je hoeft geen handtekening te plaatsen, waardoor er geen fysiek contact plaatsvindt.

Vul het profiel van je hond in. Bestel vervolgens de persoonlijke hondenvoeding. Zo heb je altijd voldoende hondenvoeding in huis.

Contacteer ons voor verdere vragen.

Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Meer artikels voor jou: