Hoe versterk jij je 'Buddyband'?

Heb jij wat extra tijd om met je hond te besteden?
Versterk de band met jouw Buddy door één van onderstaande activiteiten.

 

1. Out of the bench, walk in the park

Ga met je hond wandelen en geniet van de natuur. Je hond staat altijd te kwispelen om op verkenning te gaan en nieuwe plekjes, geurtjes of geluiden te ontdekken. Veel tijd spenderen met je harige vriend in de frisse buitenlucht is een geweldige manier om de band te versterken.

2. Er was eens...

Bolt, Benji, Hachi of Beethoven, het zijn één voor één topfilms! Smelt jij bij de aanblik van zo’n vrolijk springende pup? Dan vind je bovenstaande films met een hond in de hoofdrol vast extra leuk. Kruip samen in de zetel en ontspan samen met jouw Buddy. Kies je favoriete snack en vergeet vooral je beste vriend niet te voorzien van lekkere BuddyBites lam- en appelkoekjes. Houd de zakdoekjes dichtbij, een aantal scènes uit bovenstaande films doen je zo huilen.

3. High five Buddy

Niets is leuker dan je hond spelenderwijs een trucje aan te leren. Door het trucje vaak te herhalen en je Buddy goed te belonen voor zijn prestatie, gaat hij het vanzelf leuk vinden. Zorg ervoor dat je Buddy goed is uitgerust voor je eraan begint. Probeer deze eens uit: blijf, lig, zit, pootje of draai. Veel succes! Oefening baart kunst.

4. Herfstweer = snuffeltijd

Vaarwel zomer, hallo herfst! De blaadjes vallen van de bomen en ritselen onder onze pootjes. Het is dé ideale tijd om je hond te laten snuffelen. Snuffeltijd is belangrijk voor elke hond. Mensen zijn geneigd om lekker door te stappen tijdens een wandeling. Geef je kwispelende Buddy voldoende tijd om zijn omgeving te besnuffelen. Zijn hersenen worden erdoor gestimuleerd en hij wordt er lekker moe van.

5. Hondenwasje

Nog tijd zat? Tijd voor een bad! Niet alleen mensen nemen graag een ontspannend bad, ook honden vinden het leuk om gewassen te worden. Een langharige hond was je het best om de maand, een kortharige hond om de twee maanden. Was je hond nooit met ‘mensenshampoo’. Inzepen doe je het best met speciale hondenshampoo. Als je je Buddy écht wil verwennen, kan je hem masseren tijdens het inzepen. Een goeie vriend verdient een luxebehandeling, toch? Spoel je hond af met lauw water en droog hem af met een zachte handdoek. Geef hem daarna een dikke knuffel. Als dat geen liefde is!

Je Buddy heeft waarschijnlijk stevige honger na al deze leuke activiteiten? Stel zijn persoonlijke voedingsmix samen op www.buddybites.be

Wil je ook weten welk hondenvoer wij aanraden?

Beantwoord 10 simpele vragen over jouw hond en ontdek de ideale samenstelling! Op basis van je antwoorden stellen wij een pakket met lekker, gezond hondenvoer samen. Volledig op maat! Zo heeft je hond meer energie en geniet je buddy weer van zijn maaltijd. Klaar? 3, 2, 1 … GO!