1. Blog
  2. »
  3. Lifestyle
  4. »
  5. 10 manieren om je hond te herdenken

10 manieren om je hond te herdenken

10 manieren om je hond te herdenken

Hond in bloemenveld - de beste manieren om je hond te herdenken

Ook onze trouwe viervoeters verdienen op Allerzielen een plaatsje in onze gedachten. Door de leukste herinneringen aan je hond centraal te stellen, maak je van een moeilijke dag een mooie ervaring. Je hond herdenken op Allerzielen doe je op deze 10 mooie manieren.

De 10 mooiste manieren om je hond te herdenken

De 10 mooiste manieren om je hond te herdenken

1. Maak een fotoalbum

Ongetwijfeld staat je galerij op je smartphone vol mooie foto’s van de leukste herinneringen met je Buddy. Kies er de schattigste, grappigste, blijste afbeeldingen uit, druk ze af op mooi fotopapier en plak ze in een fotoalbum. Ook online kan je gemakkelijk een fotoalbum samenstellen met foto’s van je trouwe viervoeter en jou, dat wordt dan volledig gepersonaliseerd aan huis geleverd. Zo heb je een mooi aandenken aan je hond waar je regelmatig door kan bladeren om alle herinneringen te herbeleven.

2. Doneer aan een dierenorganisatie

Een van de mooiste manieren om je hond – en alle honden – te eren, is door middelen of geld te doneren, of het nu aan je lokale dierenasiel is of een non-profitorganisatie die zich inzet voor hondenwelzijn. Niet alleen maak je zo veel honden blij, maar ook jezelf, want van iets goeds te doen voor een ander, krijg je zelf een goed gevoel.

3. Plant een boom of struik

Door een speciaal plaatsje in te richten in je tuin of op je balkon, hou je met een levend aandenken ook je hond in gedachten levend. Zie het als een geschenk voor je Buddy, die zou waarschijnlijk genoten hebben van de schaduw van die boom of struik tijdens warme zomerdagen of er zijn snoepjes bij verstopt hebben.

4. Bezoek de favoriete plaatsen van je hond​

Herinner je je nog die mooie herfstwandelingen door het bos of langs de open velden met je Buddy? Trek erop uit en ga nog eens langs bij de favoriete plekjes van je hond. Bovendien heeft lichaamsbeweging en frisse lucht een therapeutisch effect en helpt het je dus verdrietige emoties van je af te schudden. Zo kan je dus op een gezonde manier je hond herdenken op Allerzielen.

5. Deel herinneringen met vrienden en familie

Niet alleen jij hield zielsveel van je trouwe viervoeter, ook je vrienden en familie waren grote fan. Door je te omringen met mensen die zoals jij warme herinneringen hebben aan je hond, vind je de nodige ondersteuning om Allerzielen op een positieve manier door te brengen. 

6. Maak een creatief aandenken

Of het nu een hangertje is om de assen van je hond in te bewaren, een theelichthouder met zijn foto of een mooie fotocollage voor aan de muur, met een creatief aandenken aan je hond hou je hem altijd en overal dichtbij. Bovendien helpt iets moois creëren je gedachten te verzetten en zal je er ook een voldaan gevoel van krijgen. 

7. Schrijf je hond een brief

Voor veel mensen is hun hond hun grootste steun en toeverlaat. Als het eens minder ging, kon je al je zorgen bij hem kwijt en bood hij altijd een geduldig luisterend oor. Schrijf het gemis dus van je af en stel een brief op voor je hond waarin je al je gedachten kwijt kan. 

8. Richt een hoekje van je huis in

Kies een mooi hoekje in je huis, bijvoorbeeld een bijzettafeltje of een plank in je kast en richt die in met aandenkens aan je Buddy. Zo kan je er enkele mooie kaarsen en een bloempje zetten met zijn halsbandje en naamplaatje, zijn favoriete speeltjes en een leuke foto naast.

9. Bezoek een dierenasiel

Waarom ga je niet eens langs bij een dierenasiel in de buurt als je je hond mist? Daar vind je veel honden die hunkeren naar menselijk gezelschap en een leuke energieke wandeling. Hun vrolijk enthousiasme werkt zo aanstekelijk dat je er zelf ook snel opgewekter van zal worden!

10. Deel je verhaal met lotgenoten

Op social media zoals Facebook bestaan allerlei soorten groepen waar je ervaringen kan uitwisselen. Zo vind je er ongetwijfeld ook groepen voor baasjes van overleden huisdieren. Overweeg dus om lid te worden van een van die groepen, want wie anders kan je ervaring beter begrijpen dan mensen die hetzelfde hebben meegemaakt?


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom hondenvoeding van BuddyBites?

✓ Veel kwalitatieve eiwitten
✓ Kraakvers voor de beste smaak
✓ Veilig voor allergische honden

Meer artikels voor jou: