1. Blog
 2. »
 3. Lifestyle
 4. »
 5. Hondenpret
 6. »
 7. 5 redenen waarom jij je hond als valentijnsdate moet kiezen!

5 redenen waarom jij je hond als valentijnsdate moet kiezen!

5 redenen waarom jij je hond als valentijnsdate moet kiezen!

5 redenen waarom jouw hond je valentijn moet zijn! - BuddyBites

De mooiste dag van het jaar komt er eindelijk weer aan: valentijnsdag, de dag van de liefde. Dat kan liefde zijn voor je geheime crush of levenspartner. Maar natuurlijk ook voor jezelf (zelfliefde wordt zwaar onderschat), familie en vrienden en last but not least, je hond! Scroll snel verder en kom te weten waarom je valentijn met je hond moet doorbrengen. Ook tippen we 10 leuke activiteiten om op 14 februari jullie Buddyband nog meer te versterken.

5 redenen waarom jouw hond je valentijntje moet zijn

5 redenen waarom jouw hond je valentijntje moet zijn

Hou je van je hond? Natuurlijk! Leg hem dus zeker in de watten op valentijn. Er zijn namelijk 5 grondige redenen waarom jij je hond als valentijn moet uitkiezen:

1. Je hond houdt onvoorwaardelijk van je

1. Je hond houdt onvoorwaardelijk van je

Je hond, die kijkt altijd naar je met hartjes in zijn ogen. Ongeacht je uiterlijk, financiële situatie, carrière of afkomst. Op valentijn kan je er dus zeker van zijn dat je van je Buddy alle liefde en bevestiging krijgt die je verlangt. Let je erop dat je die zeker ook teruggeeft?

2. Je hond heeft altijd een luisterend oor

2. Je hond heeft altijd een luisterend oor

Met veel geduld en een open geest spitst je hond zijn oren voor elk hartstochtelijk verhaal. Positief of minder positief. De woorden uit je mond begrijpt hij niet letterlijk, toch verstaat je Buddy lichaamstaal waardoor hij zich kan inleven in je gevoelens. Zo is het bewezen dat honden gevoelig zijn voor menselijke emotionele signalen. Wil je dus een diepgaand gesprek voeren op valentijn waarbij je je helemaal begrepen voelt? Dan kan je bij je Buddy terecht! 

3. Je hond maakt je gelukkiger

3. Je hond maakt je gelukkiger

Tijd doorbrengen met je hond, daar word je volgens de wetenschap – of gewoon onze eigen ervaring – gelukkiger van. Zo blijkt uit onderzoek dat mensen met een hond zich minder eenzaam voelen. Ook hebben ze meer het gevoel dat hun leven zinvol is en dat ze ergens bijhoren. Daarnaast maak je op korte termijn geluks- en knuffelhormonen aan – oxytocine en serotonine – telkens je naar je Buddy kijkt en met hem knuffelt. Dat geldt ook omgekeerd! Zo komen jullie op valentijn al snel in de zevende hemel.

4. Je hond kan je aan een lief helpen

4. Je hond kan je aan een lief helpen

Nog een voordeel van je hond op valentijn? Hij zorgt ervoor dat je gemakkelijker contacten legt. Ben je nog op zoek naar de liefde? Dan is je Buddy de perfecte wingman of – woman. En hij moet zich niet eens uitsloven! Gewoon naast je lopen en er schattig en mooi uitzien is voor veel mensen al een goede aanleiding om lekker met je te komen kletsen. Wie weet waar die gesprekken toe zullen leiden?

5. Je wordt closer met anderen dankzij je hond

5. Je wordt closer met anderen dankzij je hond

Als je een sterke band hebt met je Buddy, is de kans groter dat je ook met andere mensen in je leven hechter wordt. Dat blijkt uit een onderzoek verschenen in het Journal of Personality and Social Psychology van de American Psychological Association. Maar er dus werk van om je Buddyband te versterken, dat is immers goed voor je sociaal en mentaal welzijn!

De allerbeste ideeën voor een valentijnsdate met je Buddy

De allerbeste ideeën voor een valentijnsdate met je Buddy

Intussen weet je waarom je op valentijn samen moet zijn met je hond. Op zoek naar inspiratie om hem en jezelf blij te maken op 14 februari? Dan zijn dit onze 10 leukste ideeën:

 • Game night. Onze tip voor een leuk, uitdagend spel met je Buddy? Verstop snacks doorheen je huis en laat je hond op jacht gaan!
 • Wellness voor twee. Neem een lekker ontspannend badje met je Buddy. Schenk jezelf een lekker glaasje in en verwen je hond met een deugddoende massage en borstelbeurt.
 • Beentjes strekken. Zoek het favoriete bos of strand van je Buddy op voor een verfrissende wandeling.
 • Fotoshoot. Wil je kunnen nagenieten van je mooie dag met je hond? Organiseer dan een fotoshoot voor twee. Dat kan je thuis doen met leuke accessoires of in een professionele fotostudio.
 • Diner bij kaarslicht. Kook voor jezelf je lievelingsmaaltijd en schotel je hond lekkere en gezonde hondenvoeding voor. De liefde van je hond gaat immers ook door zijn maag!
 • Romantische filmavond. Wat dacht je van Lady en de Vagebond, Marley & Me, Beginners met Ewan McGregor of The Truth About Cats And Dogs met Uma Thurman in haar jonge jaren? 
 • Avondje uit. Zoek een hondvriendelijke bar uit en maak er een tête-à-tête van met je Buddy.
 • Samen shoppen. Hoe lang speelt je hond al met dezelfde speeltjes en slaapt hij al in hetzelfde bed? Misschien wordt het eens tijd voor vernieuwing! Neem je hond dus mee naar je lokale dierenwinkel voor wat valentijnsshopping.
 • Nieuwe vrienden maken. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Zoek een hondenweide op en laat je Buddy naar hartenlust spelen met zijn soortgenoten. Want je hond zien genieten, da’s genieten!

 • Maak een playlist. Wist je dat honden ook van muziek houden? Van rock of hiphop wordt je Buddy misschien niet echt blij, maar met wat rustige instrumentale muziek kan hij lekker ontspannen. Maak dus een relaxing playlist voor je hond als teken van je liefde!


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding?

✓ Veel kwalitatieve eiwitten
✓ Kraakvers voor de beste smaak
✓ Veilig voor allergische honden

Meer artikels voor jou: