Drie geheimen van een lang(er) & gelukkig hondenleven

Dat het leven van je hond je zeer dierbaar is, begrijpen we. Verleng het leven van je hond met deze 3 levensbelangrijke tips. Gun jouw hond een gezonde oude dag.  

franse bulldog met grote ogen die op kijkt en blij lijkt

1. Bewaak je buddy’s gewicht

Een chubby buddy mag dan wel schattig en knuffelbaar zijn, een hond met een gezond gewicht blijft langer bij jou. Toch heeft minstens 30% van de honden overgewicht. Wapen je hond tegen obesitas met een dagelijkse portie voedzame hondenvoeding. Die is voor elke hond anders en hangt af van het ras, het gewicht, de grootte en het energieverbruik van je buddy. Vraag raad aan je dierenarts en ga voor een hondenvoedingsmix op maat dankzij onze Buddypas.  

2. Houd je hond in beweging

Net zoals bij mensen draagt een gezonde levensstijl bij tot de levensduur van je harige vriend. Een dagelijkse wandeling is een goed begin. Een tweede en derde kortere wandeling zijn nog beter. Heb je moeite om deze routine in te bouwen, zet dan op vaste tijdstippen je alarm. Ook een bezoekje aan het hondenpark, een balletje gooien in de tuin of een playdate met andere vierpotige buddies houden je hond fit en jong.

3. Controleer het gebit

Net zoals een glanzende vacht is een proper gebit een indicator voor een goede gezondheid. Bij meer dan 70% van de volwassen honden leidt een onverzorgd gebit immers tot een stinkende adem, rotte tanden, tandvleesontstekingen en in het slechtste geval zelfs tot hart-, vaat-, nier- en leverziektes.

Voedzame, krokante hondenbrokjes en hondenkoekjes houden het gebit van je hond vrij van tandsteen en tandplak, en dus gezond. Om helemaal gerust te zijn stuur je je buddy ook elk jaar naar de dierenarts voor een grondige gebitscontrole.

Lachende golden retriever puppy met tong uit zijn bek.

Hou met bovenstaande tips rekening om het leven van je hond te verlengen. Ben je op zoek naar gezonde hondenvoeding voor je buddy? Beantwoord 10 vragen over jouw hond en ontdek de persoonlijke voeding voor jouw buddy! 

Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Ontdek jouw voeding!

Beantwoord 10 vragen over jouw hond en ontdek welke voeding bij jouw hond past!

✓ Veel Vlees, Graanvrij, extra Zalmolie
✓ Samengesteld door dierenartsen
✓ Gratis verzending

Meer artikels voor jou: