1. Blog
 2. »
 3. Gezondheid
 4. »
 5. Verleng het leven van je hond met deze 3 tips

Verleng het leven van je hond met deze 3 tips

Verleng het leven van je hond met deze 3 tips

Van puppy tot volwassen hond tot senior… De tijd vliegt, en dat geldt ook voor je hond. Als deel van je gezin, begrijpen we dat je hem zo lang mogelijk bij je wil houden. Gelukkig bestaan er heel wat manieren om een paar extra jaren aan de teller van je Buddy toe te voegen. Lees verder, want met onze 3 levensbelangrijke tips verleng je het leven van je hond!

3 tips voor een langer hondenleven

3 tips voor een langer hondenleven

1. Bewaak je buddy’s gewicht

1. Bewaak je buddy’s gewicht

Een chubby buddy mag dan wel schattig en knuffelbaar zijn, een hond met een gezond gewicht blijft langer bij jou. Toch heeft minstens 30% van de honden overgewicht. Wapen je hond tegen obesitas met een dagelijkse portie voedzame hondenvoeding. Die is voor elke hond anders en hangt af van het ras, het gewicht, de grootte en het energieverbruik van je buddy. Vraag raad aan je dierenarts en ga voor een hondenvoedingsmix op maat dankzij onze Buddypas.  

2. Houd je hond in beweging

2. Houd je hond in beweging

Net zoals bij mensen verleng je met een gezonde levensstijl het leven van je hond. Een dagelijkse wandeling is een goed begin. Een tweede en derde kortere wandeling zijn nog beter. Heb je moeite om deze routine in te bouwen, zet dan op vaste tijdstippen je alarm. Ook een bezoekje aan het hondenpark, een balletje gooien in de tuin of een playdate met andere vierpotige buddies houden je hond fit en jong.

3. Controleer het gebit

3. Controleer het gebit

Net zoals een glanzende vacht is een proper gebit een indicator voor een goede gezondheid. Bij meer dan 70% van de volwassen honden leidt een onverzorgd gebit immers tot een stinkende adem, rotte tanden, tandvleesontstekingen en in het slechtste geval zelfs tot hart-, vaat-, nier- en leverziektes.

Voedzame, krokante hondenbrokjes en hondenkoekjes houden het gebit van je hond vrij van tandsteen en tandplak, en dus gezond. Om helemaal gerust te zijn stuur je je buddy ook elk jaar naar de dierenarts voor een grondige gebitscontrole.

Evenwichtige hondenvoeding als basis voor een lang leven

Evenwichtige hondenvoeding als basis voor een lang leven

Met gezonde voeding heeft je hond alle noodzakelijke bouwstenen voor een lang en gezond hondenleven. Kwalitatief, uitgebalanceerd hondenvoer herken je aan: 

 • Ongeveer de helft vlees
 • Een hoog eiwitpercentage
 • Weinig koolhydraten: niet meer dan 30%
 • Gezonde vetten zoals omega 3 en 6
 • Vitamines: voornamelijk A, C en D
 • Mineralen zoals calcium en magnesium
 • Licht verteerbare vezels, bijvoorbeeld uit erwten, cichorei of biet 
BuddyBites berekent zelfs de ideale dagelijkse portie voeding voor je hond op basis van 10 parameters zoals leeftijd, ras, huidig gewicht en of hij/zij al dan niet gecastreerd of gesteriliseerd is. Benieuwd hoe de hondenvoeding op maat van jouw Buddy eruit ziet? Vertel ons dan hier meer over je hond en ontdek het in 1-2-3!

Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding?

✓ Boordevol eiwitten 
✓ Evenwichtige samenstelling
✓ Krokante brok voor een gezond gebit

Meer artikels voor jou: