1. Blog
  2. »
  3. Puppy
  4. »
  5. Vijf mythes over puppyvoeding

Vijf mythes over puppyvoeding

Vijf mythes over puppyvoeding

5 mythes over puppyvoeding - BuddyBites

Een puppy groeit als kool! Met de juiste puppyvoeding ondersteun je je pups groeiproces. Wat de ‘juiste’ voeding voor een puppy precies is, daar bestaan veel theorieën over. Om misverstanden van de baan te vegen, doorprikken we de vijf meest voorkomende mythes over puppyvoeding.

Puppyvoeding: 5 hardnekkige mythes doorprikt

Puppyvoeding: 5 hardnekkige mythes doorprikt

Mythe 1: puppyvoeding is best elke dag anders

Mythe 1: puppyvoeding is best elke dag anders

De darmflora van een hond heeft veel meer tijd nodig om aan te passen aan nieuwe voeding dan die van mensen. Te veel veranderen betekent dan ook: veel kans op spijsverteringsproblemen zoals diarree. Daarom geef je je pup best maar één merk puppyvoeding en ga je bewust om met hondenkoekjes en andere verwennerijen. Wil je toch eens afwisselen, varieer dan in smaak. De hondenbrokjes van Buddybites smaken naar kip of lam, aan jou(w Buddy) de keuze!

Mythe 2: puppyvoeding doet je pup te snel groeien

Mythe 2: puppyvoeding doet je pup te snel groeien

Dit is een mythe die stamt uit de tijd dat hondenvoeding vaak te veel calcium en calorieën bevatte. Vandaag de dag is puppyvoeding gelukkig wél correct afgestemd op de voedingsbehoeftes van je pup, hij zou er dus niet te snel van mogen groeien. Wel moet je ervoor zorgen dat je de juiste hoeveelheid voeding geeft, want te veel puppyvoeding kan er inderdaad toe leiden dat hij te snel groeit en gewrichtsproblemen ontwikkelt. 

Mythe 3: puppyvoeding kan nooit te veel voedingssupplementen bevatten

Mythe 3: puppyvoeding kan nooit te veel voedingssupplementen bevatten

Hoe meer vitamines, mineralen en nutriënten, hoe beter? Toch niet. Net zoals een tekort kan een teveel aan bepaalde voedingsstoffen problemen veroorzaken. Als het teveel aan stoffen zich opstapelt in het lichaam van je Buddy, kan dat leiden tot maagklachten, constipatie en zelfs bot- en gewrichtsaandoeningen. Wil je dit voorkomen? Een portie evenwichtige puppyvoeding op maat van jouw Buddy telt precies voldoende voedingssupplementen voor een gezonde groei. Zo kan jij op beide oren slapen!

Mythe 4: puppyvoeding moet graanvrij zijn

Mythe 4: puppyvoeding moet graanvrij zijn

De gezinshond zoals we die vandaag kennen, eet vlees, maar ook groenten, granen, rijst en zelfs watermeloenijsjes! Heeft je pup vaak diarree, jeuk of schilfers in zijn vacht? Dan wordt graan vaak als boosdoener aangewezen. Graan is inderdaad een bekend allergeen bij honden, maar lang niet elke puppy is daar allergisch aan. Een graanvrij dieet kan dus een goede optie zijn voor sommige puppy’s, maar is zeker geen must.

Mythe 5: puppyvoeding mag je à volonté geven

Mythe 5: puppyvoeding mag je à volonté

Verleiden die puppy-oogjes jou om hem een extra portie hondenbrokjes te geven? Daar kun je maar beter aan weerstaan, want te veel puppyvoeding zal je pups groeiproces verstoren. Hoeveel voeding je precies moet (of mag) geven, lees je hier. Wil je daarnaast weten wanneer je moet overschakelen van puppyvoeding naar gewone hondenvoeding? Ontdek dan snel wanneer je hond volwassen is.


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Puppyvoeding op maat

Waarom BuddyBites puppyvoeding?

Groeit mee met je hond
✓ De juiste calcium-fosforverhouding
✓ 35% kwalitatieve, dierlijke eiwitten

Meer artikels voor jou:

Waarom bijt mijn puppy?
Puppy

5 redenen waarom je puppy bijt!

Wie aan een puppy denkt, denkt misschien spontaan aan liefde, onschuld, rustgevende wandelingen, speelsheid,… Puppy’s hebben nu eenmaal een zeer hoge schattigheids- en aaibaarheidsfactor. Maar

Lees meer >>