1. Blog
  2. »
  3. Voeding
  4. »
  5. Voedingstips
  6. »
  7. Waarom je hond van een consequent voedingsschema houdt

Waarom je hond van een consequent voedingsschema houdt

Waarom je hond van een consequent voedingsschema houdt

Een consequent voedingsschema voor je hond heeft meerdere voordelen

Het lievelingsmoment van een gewoontedier? (Naast het moment dat jij thuiskomt.) Dat is vast klokslag etenstijd! En daarvoor hoeft je Buddy niet eens naar de klok te kijken. Ontdek snel waarom consistente maaltijden bijdragen aan zijn gezondheid én aan jullie band.

Dit is wat je Buddy verstaat onder ‘klokslag etenstijd’

Een dagroutine

Een goede voedingsroutine start met een gezonde, smakelijke hondenbrok. Jonge puppy’s krijgen zo’n vier porties per dag. Iets grotere puppy’s verwen je met drie maaltijden en een volwassen hond krijgt zijn dagelijkse portie best verdeeld over twee momenten. Of je zijn bordje nu om 5.00 uur of om 9.00 uur voorschotelt, maakt niet zoveel uit. Belangrijker is dat je dit op vaste momenten doorheen de dag doet. Bijvoorbeeld na jullie ochtendwandeling en nadat jij van je diner hebt genoten. Al is het geen ramp als je je Buddy eens wat vroeger of later eten geeft.

Jij bent de natuurlijke roedelleider

In de natuur is voedsel iets waardevols en bepaalt de roedelleider hoeveel, wanneer en door wie er gegeten wordt. Trek die lijn door tot in je keuken en grijp je kans om te laten zien dat jij een betrouwbare alfa bent. Vul dus je Buddy’s potje op vaste momenten met kwalitatieve voeding, zodat hij jou instinctief beschouwt als roedelleider. 

Het trainingsmoment bij uitstek

Etenstijd is hét moment om jullie band te versterken met een training. Vraag je Buddy om geduldig te wachten en geef je hond pas eten als hij of zij beheerst en rustig is. Ook als dat betekent dat je al terug de keuken moet uitlopen voor je de zak met hondenvoeding nog maar hebt aangeraakt. Ga niet in op smeekbedes, puppy-ogen en bedelende pootjes. Want enkel door positief gedrag te belonen, leer je je hond goede tafelmanieren. 

Maar… wat met een moeilijke eter?
Is je hond niet ziek, maar laat die wel zijn potje staan? Neem de portie na een halfuur weg en geef géén tussendoortjes tot de volgende maaltijd. Je hond kan immers gerust één of twee maaltijden overslaan. Zelfs de koppigste hond legt zich na verloop van tijd wel neer bij het vooropgestelde voedingsschema. Al gaat het met lekkere hondenvoeding zoals de BuddyMix, speciaal gemaakt voor moeilijke eters, en onze tips voor een kieskeurige hond wel net iets makkelijker. 

Vermoed je dat je hond overgewicht heeft? Check of je hond te dik is en hoe je hem op een gezond gewicht krijgt én houdt.


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding op maat?

✓ Boordevol dierlijke eiwitten
✓ Met omega 3- en 6-vetzuren
✓ Aangepast aan de noden van jouw hond

Meer weten over de voeding van jouw hond?