Drie geheimen van een lang(er) & gelukkig hondenleven

Dat het leven van je hond je zeer dierbaar is, begrijpen we. Dus geven we drie levensbelangrijke tips die je hond een gezonde oude dag (en jou meer beestige knuffels) gunnen.   

Zwarte hond met grote ogen die op kijkt.

1. Bewaak je buddy’s gewicht

Een chubby buddy mag dan wel schattig en knuffelbaar zijn, een hond met een gezond gewicht blijft langer bij jou. Toch heeft minstens 30% van de honden overgewicht. Wapen je hond tegen obesitas met een dagelijkse portie voedzame hondenvoeding. Die is voor elke hond anders en hangt af van het ras, het gewicht, de grootte en het energieverbruik van je buddy. Vraag raad aan je dierenarts en ga voor een hondenvoedingsmix op maat dankzij onze Buddypas.  

2. Houd je hond in beweging

Net zoals bij mensen draagt een gezonde levensstijl bij tot de levensduur van je harige vriend. Een dagelijkse wandeling is een goed begin. Een tweede en derde kortere wandeling zijn nog beter. Heb je moeite om deze routine in te bouwen, zet dan op vaste tijdstippen je alarm. Ook een bezoekje aan het hondenpark, een balletje gooien in de tuin of een playdate met andere vierpotige buddies houden je hond fit en jong.

3. Controleer het gebit

Net zoals een glanzende vacht is een proper gebit een indicator voor een goede gezondheid. Bij meer dan 70% van de volwassen honden leidt een onverzorgd gebit immers tot een stinkende adem, rotte tanden, tandvleesontstekingen en in het slechtste geval zelfs tot hart-, vaat-, nier- en leverziektes.

Voedzame, krokante hondenbrokjes en hondenkoekjes houden het gebit van je hond vrij van tandsteen en tandplak, en dus gezond. Om helemaal gerust te zijn stuur je je buddy ook elk jaar naar de dierenarts voor een grondige gebitscontrole.

Lachende blonde hond met tong uit zijn bek.

 

Wil je altijd hondenvoeding op maat in huis? Beantwoord 10 vragen over jouw hond en ontdek de persoonlijke voeding voor jouw buddy! 

Wil je ook weten welk hondenvoer wij aanraden?

Beantwoord 10 simpele vragen over jouw hond en ontdek de ideale samenstelling! Op basis van je antwoorden stellen wij een pakket met lekker, gezond hondenvoer samen. Volledig op maat! Zo heeft je hond meer energie en geniet je buddy weer van zijn maaltijd. Klaar? 3, 2, 1 … GO!