Wat zijn de voordelen van droge hondenvoeding?

De voor- en nadelen van brokjes hondenvoeding.


1. Evenwichtige voeding en de juiste voedingsstoffen

Een hond heeft nood aan een minimum hoeveelheid essentiële voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vezels, vetten, mineralen en vitaminen. De hoeveelheid en de verhouding van deze voedingsstoffen is belangrijk voor de gezondheid van de hond. Door het maken van een korrel is het mogelijk de exacte hoeveelheid van elke voedingsstof te bepalen. Je hoeft dus enkel de juiste hoeveelheid brokjes te geven.  Zo heeft krijgt jouw hond exact wat hij nodig heeft en heb jij minder zorgen!

2. Hygiëne

Ziekmakende bacteriën, zoals bijvoorbeeld salmonella, kunnen voorkomen in besmet vlees. Deze bacteriën moeten natuurlijk altijd vermeden worden in hondenvoeding. Bij brokjes is de kans op besmetting veel kleiner. Je kan brokjes gerust enkele dagen laten staan zonder dat deze besmet worden. Het geven van brokjes is dus een heel veilige manier om je hond te voeden.

3. Tanden reinigen

Plakkerige en zachte voeding is vaak de oorzaak van tandplak, tandsteen en bijkomende gebitsproblemen. Het geven van krokante brokjes, waarop gekauwd moet worden, is dus beter voor het gebit van je hond. Door het kauwen worden de tanden automatisch gereinigd. Als je hond moet kiezen tussen tanden poetsen of zijn brokjes eten, dan is de keuze snel gemaakt! 

Naast bovenstaande voordelen voor je hond, zijn brokjes ook voordelig voor jou! Bij verse voeding moet je meer naar de winkel, meer koken en heel gecontroleerd voeding geven. Dit vraagt wat tijd en expertise. Ben jij niet zo onderwezen in het bereiden van hondenvoeding en het geven van afgemeten porties? Of heb jij gewoon minder tijd ? Dan zijn brokjes de ideale oplossing!

Welke brokjes geef jij aan je hond?

Welke brokjes geef jij aan je hond?

Kleine of grote brokjes? Puppy of adult? Beantwoord 10 vragen over jouw hond en wij bepalen welke brokjes jouw hond nodig heeft. Onze buitengewoon bijzondere brok bevat alle voedingsstoffen om jouw Buddy een actief en lang leven te bezorgen.