1. Blog
  2. »
  3. Lifestyle
  4. »
  5. Hondenpret
  6. »
  7. 10 goede voornemens voor 2022 waar ook je hond gelukkig van wordt

10 goede voornemens voor 2022 waar ook je hond gelukkig van wordt

10 goede voornemens voor jou én je hond in 2022

Eindelijk is het zover, het nieuwe jaar is aangebroken! BuddyBites begint er alvast aan met een positieve ingesteldheid. Heb jij voor jezelf al een aantal doelen vooropgesteld die je wil bereiken dit jaar? Dit zijn alvast onze 10 goede voornemens voor een gezonder en gelukkiger leven voor jou én je hond!

Met deze 10 goede voornemens maak je jezelf én je hond blij in 2022

Met deze 10 goede voornemens maak je jezelf én je hond blij in 2022

1. Gezonder eten

1. Gezonder eten

Meer groente en fruit en minder ongezonde vetten en suikers eten, daar moeten we allemaal heel hard ons best voor doen. Maar alle moeite loont! Sta in het nieuwe jaar naast je eigen dieet ook eens stil bij de voeding van je hond. Is die wel zo gezond als die lijkt? De beste hondenvoeding moet veel goed verteerbare eiwitten, vlees, gezonde vetten en goede vezels bevatten. Zoals die van BuddyBites!

2. Voldoende bewegen

2. Voldoende bewegen

Ook voldoende lichaamsbeweging is iets waar veel mensen – en honden – best veel moeite voor moeten doen. Al moet je heus niet beginnen te trainen voor een marathon om gezond te zijn. Zo kan je je gezondheid al een flinke boost geven door dagelijks een twintigtal minuutjes te wandelen. Wij kennen alvast iemand die staat te kwispelen om mee op schok te gaan!

3. Nieuwe skills leren

3. Nieuwe skills leren

Sla twee vliegen in een klap en leer je hond nieuwe skills aan. Zo kan je je hond trainen om de gekste kunstjes op te voeren en jij steekt er een engelengeduld van op. Bovendien wordt de buddyband met je hond hiervan zo sterk dat die nooit meer stuk zal gaan. Een voornemen waar jullie beide dus lang de vruchten van zullen plukken!

4. Work-life-balans bewaken

4. Work-life-balans bewaken

Je kent dat wel, je bent in de flow op het werk en voor je het weet ben je alweer aan het overwerken. Maar wie gaat dan thuis je Buddy entertainen? Spreek met jezelf af om het niet iedere dag te lang te trekken en geniet er ook eens van om op tijd naar huis te gaan

5. Elke dag quality time

5. Elke dag quality time

Als je dan op tijd naar huis bent vertrokken van het werk, kan je de tijd thuis maar beter kwalitatief besteden. Neem jezelf dus voor om elke dag quality time te houden met jezelf en familie of vrienden, maar het liefst van al met je hond natuurlijk (dat moesten we vooral niet van hem zeggen)! Zo maak je serotonine aan – ook wel het gelukshormoon – wat goed is voor je humeur en mentale welzijn.

6. Minder schermtijd

6. Minder schermtijd

Tegenwoordig besteden we onze vrije tijd vaker dan we willen aan onze laptop, smartphone of tablet. Die zijn vaak zo entertainend dat we al snel vergeten ook aandacht te schenken aan wat en wie echt belangrijk is: onze vrienden, ons gezin en dus ook onze hond. Doe jezelf en je Buddy een plezier en laat die telefoon dus elke avond minstens een half uurtje links liggen!

7. Vroeger slapen en opstaan

7. Vroeger slapen en opstaan

Wie vroeger onder de wol kruipt, kan langer slapen en soms zelfs vroeger opstaan. Het voordeel van langer slapen – minimaal zo’n achttal uur per nacht – is dat je je mentaal en fysiek fitter voelt. En vroeger opstaan – dat wil zeggen ‘s ochtends meer tijd hebben om met je Buddy een wandeling te gaan maken!

8. Meer in het nu leven

8. Meer in het nu leven

Dit voornemen hebben we van je hond gepikt. Die leeft immers altijd in het nu. Daardoor piekert hij nooit en zit hij boordevol positieve energie. Hoe je jezelf kan leren meer in het nu te leven? Door te mediteren bijvoorbeeld. Elke dag tien minuten je gedachten resetten en focussen op je ademhaling doet wonderen voor je mentale welzijn en stressniveau!

9. Lief zijn voor de planeet

9. Lief zijn voor de planeet

Ook van goede voornemens die je voor je omgeving en het milieu maakt, krijg je veel voldoening. Denk er dus aan om eens een licht minder aan te steken of je verwarming een graad lager te zetten. Je hond heeft ook nog een goede tip: raap zijn poep op met ecologische poepzakjes! Die van BuddyBites bijvoorbeeld, want die zijn 100% biodegradeerbaar en kunnen gemakkelijk op je composthoop. Voeg onze poepzakjes gemakkelijk toe aan je maandelijkse doos BuddyBites of bestel ze in onze webshop!

10. Dankbaar zijn

10. Dankbaar zijn

Ook voor dit voornemen hebben we een voorbeeld genomen aan je hond. Want wie uit er elke dag meer dankbaarheid en appreciatie voor alles wat je voor hem doet dan je Buddy? Sta dus eens stil bij de dingen waar je dankbaar voor bent, zoals je gezondheid, familie, vrienden en uiteraard je leuke, gehoorzame, intelligente, sportieve, mooie, zachte… hond!


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding?

✓ Veel kwalitatieve eiwitten
✓ Kraakvers voor de beste smaak
✓ Veilig voor allergische honden

Meer artikels voor jou: