1. Blog
  2. »
  3. Lifestyle
  4. »
  5. Hondenrassen
  6. »
  7. De 5 allersterkste, gespierde hondenrassen

De 5 allersterkste, gespierde hondenrassen

De 5 allersterkste, gespierde hondenrassen

De sterkste, gespierde hondenrassen - BuddyBites

Wist je dat een hond ruim 500 skeletspieren heeft? Honden zijn dan ook atletische dieren en hoeven heus niet elke dag naar de fitness om in topvorm te blijven. Sommige hondenrassen zijn van nature zelfs héél gespierd. Scroll omlaag en geniet van onze top 5 gespierde hondenrassen. 

Deze honden zijn bovengemiddeld atletisch

Deze honden zijn bovengemiddeld atletisch

Een brede borstkas, een strak achterste en sterke poten… Sommige hondenrassen zijn gezegend met een gespierd lichaam. Deze vijf gespierde hondenrassen springen er met kop en schouders bovenuit. 

1. Amerikaanse stafford

1. Amerikaanse stafford

De schrik van alle inbrekers? De forse borstkas en getrainde hamstrings van de Amerikaanse stafford. Deze bodybuilder kan tot 32 kg wegen en heeft een compact, geblokt lichaam. Zijn sterke fysiek was ideaal als voormalige jacht- en vechthond. Vandaag is deze Buddy een graag geziene, speelse gezinshond. 

De sterkste, gespierde hondenrassen - Amerikaanse stafford - BuddyBites

2. Bulterriër

2. Bulterriër

De bulterriër heeft een echte karakterkop. Daarnaast staat hij met zijn sterk en gespierd lichaam terecht in onze top 5 gespierde hondenrassen. Deze middelgrote hond van gemiddeld 30 kg heeft een gebogen snuit, een brede nek en gespierde billen. Ondanks zijn imago, heeft deze krachtpatser een peperkoeken hartje en valt hij na zijn dagelijkse beweging liefst languit in de zetel. 

Bullterriër - BuddyBites

3. Boxer

3. Boxer

Haal je een boxer in huis? Dan heb je maar beter een goede tuinomheining van minimum 2 meter hoog. Want deze spring-in-‘t-veld zit nooit stil. Met een schouderhoogte van 60 centimeter en een gemiddeld gewicht van 27 kg, behoort deze vierpotige atleet tot de grote hondenrassen. Dankzij zijn brede torso en smalle heupen komt hij stoer over, maar zijn klungeligheid werkt al snel ontwapenend. 

De sterkste, gespierde hondenrassen - Boxer - BuddyBites

4. Jackrussellterriër

4. Jackrussellterriër

Een klein jachthondje met een grote mond, dat moet wel de jackrussellterriër zijn. En toch is dit geen typisch klein hondenras. Want dankzij zijn gespierde lijf kan dit dappere jacht- en boerderijhondje tegen een stootje. In dit lijfje van 25 tot 30 cm schofthoogte zit zo’n 7 kg temperament. Wist je dat jackrussels zelfs tot anderhalve meter in de lucht kunnen springen met hun gespierde achterpoten?  Dat is vijf keer hun eigen lengte! 

De sterkste, gespierde hondenrassen - Jack russel - BuddyBites

5. Rhodesian ridgeback

5. Rhodesian ridgeback

Niet alle spierbundels zijn kort en breed. Dat bewijst de Rhodesian ridgeback. Dit hondenras met Zuid-Afrikaans bloed is atletisch en gestroomlijnd, maar daarom niet minder sterk en gespierd. Gelukkig heeft deze Buddy ook een zacht kantje en is hij een uiterst verdraagzame huisgenoot. Zijn stoere look dankt hij vooral aan het stukje tegendraadse vacht op zijn rug.

De sterkste, gespierde hondenrassen - Rhodesian ridgeback - BuddyBites


Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding?

✓ Veel kwalitatieve eiwitten
✓ Kraakvers voor de beste smaak
✓ Veilig voor allergische honden

Meer artikels voor jou:

husky met bal die wacht om hem te kunnen apporteren
Expert

Leer je hond apporteren

Apporteren is een geweldig leuk spelletje om met je Buddy te doen, bijvoorbeeld tijdens een wandeling. Daarnaast is het een gehoorzaamheidsoefening die de band tussen

Lees meer >>