1. Blog
  2. »
  3. Lifestyle
  4. »
  5. Zorgen voor je hond én de planeet met biodegradeerbare poepzakjes

Zorgen voor je hond én de planeet met biodegradeerbare poepzakjes

Zorgen voor je hond én de planeet met biodegradeerbare poepzakjes

Biodegradeerbare poepzakjes voor honden - BuddyBites

De poep van je hond oprapen, dat is een teken van echte verantwoordelijkheidszin passend bij een goed hondenbaasje. Wil je je omgeving nóg schoner maken, dan komen biologisch afbreekbare poepzakjes goed van pas. Die zijn sterk genoeg om de boodschappen van je hond in te dragen, én zijn lief voor de planeet. Wil je meer weten over biodegradeerbare poepzakjes? Lees dan snel verder!

Biodegradeerbaar of composteerbaar? De verschillen.

Biodegradeerbaar of composteerbaar? De verschillen.

In de wereld van de kunststoffen – en poepzakjes – worden de termen ‘biodegradeerbaar’ en ‘composteerbaar’ vaak met elkaar verward. Heel logisch, want hun betekenis ligt dicht bij elkaar. Wij leggen je in klare taal uit wat die twee woorden precies inhouden:

  •  Biodegradeerbaar: biodegradeerbare poepzakjes kunnen worden afgebroken (‘verteerd’) door micro-organismen zoals bacteriën, gisten en algen. Wat overblijft, is volledig organisch materiaal: mineralen zoals zout, of biomassa zoals water en CO2Hoe lang het afbraakproces duurt, is hier niet van belang. Zo is een katoenen zakdoek bijvoorbeeld biodegradeerbaar.
  • Composteerbaar: composteerbare poepzakjes kunnen ook worden afgebroken door micro-organismen. Daarbovenop gelden nog 3 voorwaarden:
  1. Het product moet binnen 6 maand voor minstens 90% afgebroken kunnen worden tot organische stoffen.
  2. Composteerbaar materiaal bevat geen zware metalen – die schaden immers het milieu.
  3. De materie die overblijft na het composteerproces (compost), mag de kwaliteit van je compost niet aantasten.

Een banaan bijvoorbeeld is composteerbaar.

Conclusie: iets wat composteerbaar is (zoals een banaan), is dus ook biodegradeerbaar. Iets wat biodegradeerbaar is daarentegen, is niet altijd composteerbaar (zoals een katoenen zakdoek). Maar de BuddyBites-poepzakjes, die zijn gelukkig beide!

Wees ook een held voor de planeet met BuddyBites poepzakjes

Wees ook een held voor de planeet met BuddyBites poepzakjes

Wil jij mee met BuddyBites zorgen voor een schonere wereld? Met onze poepzakjes zet je alvast een stap in de goede richting. Die zijn immers 100% biodegradeerbaar én composteerbaar omdat ze gemaakt zijn van plantaardig afval. Een nuttige bestemming dus voor iets wat anders rechtstreeks de vuilbak in zou belanden! Na een drietal maanden zijn onze poepzakjes – samen met de poep van je hond – volledig gecomposteerd.* 

De voordelen van de poepzakjes van BuddyBites op een rijtje:

✓ Gemaakt uit plantaardig materiaal
✓ 100% thuis composteerbaar
✓ 100% biodegradeerbaar
✓ Goed voor het milieu
✓ Extra dik
✓ Lekvrij

Voeg onze poepzakjes gemakkelijk toe aan je maandelijkse doos BuddyBites of via onze eenmalige shop.

*Compost niet geschikt voor gebruik in landbouw of moestuin. Voor optimale composteerresultaten raden we hot composting aan. Ook kan je een hondentoilet in je tuin maken. Graaf dan een put en werp er de poep van je hond en biodegradeerbare poepzakjes in. Maak de put ver van je moestuin en composthoop. Voeg telkens een milieuvriendelijk enzympoeder toe om de uitwerpselen van je hond te verteren.  

gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom BuddyBites hondenvoeding?

✓ Gemaakt met lokale ingrediënten
✓ Hypoallergene samenstellingen
✓ Licht verteerbaar

Meer artikels voor jou: