Hondenvoeding voor labrador retrievers

Elke hond is uniek en heeft een unieke voedingsbehoefte. Ontdek alles over de beste hondenvoeding voor labrador retrievers.

Hondenvoeding voor labrador retrievers

Elke hond is uniek en heeft een unieke voedingsbehoefte. Ontdek alles over de beste hondenvoeding voor labrador retrievers.


De beste hondenvoeding voor labrador retrievers

De beste hondenvoeding voor labrador retrievers

Is jullie gezin onlangs uitgebreid met een labrador retriever? Deze goedgeluimde gezinshond houdt van knuffelen, apporteren en… eten! Wil je deze bourgondiër in topconditie houden, dan zorg je best voor een portie hondenbrokjes op maat van zijn voedingsbehoeften. Scroll verder en leer meer over de beste hondenvoeding voor labradors.


Hoe kies je de beste hondenvoeding voor je labrador?

Hoe kies je de beste hondenvoeding voor je labrador?

Welke voeding eet een labrador het best voor een ideaal lichaamsgewicht en mooie vacht? Dat is voor elk individu anders en hangt af van je hond zijn lichaamsbouw, energieniveau en rasspecifieke eigenschappen. Wil je de juiste voedingskeuzes maken, lees dan snel welke kenmerken de noden van je hond bepalen.

 • Grote kanjer

Hoeveel voeding een hond nodig heeft, hangt af van zijn gewicht en gestalte. Een labrador retriever valt in de categorie van grote hondenrassen, zo weegt een volwassen labrador gemakkelijk 30 tot 35 kg! Geef je hond tijdens zijn groei de juiste voedingsstoffen, dan ontwikkelt hij een sterk skelet om zijn volwassen gewicht te kunnen dragen. Bespaar jezelf tijd, stress en moeite en laat onze BuddyBites-tool de perfecte voeding samenstellen voor jouw labrador.

 • Actieve speelvogel

Wandelen, zwemmen, ravotten… De labrador is allesbehalve een couch potato. Mag je Buddy al zijn hobby’s uitoefenen, dan verbrandt hij ook de nodige calorieën. BuddyBites bepaalt met een handige voedingstool hoeveel calorieën jouw labrador precies nodig heeft voor voldoende energie en een optimaal gewicht. 

 • Hongerige apporteerhond 

Als apporteerhond heeft je labrador een obsessie voor alles wat tussen zijn tanden past en zeker als dat lekker smaakt. Wil je niet dat je vrolijke Buddy te veel hondenbrokjes aan een hoog tempo naar binnen speelt? Geef hem dan gezonde en grote hondenbrokken om zijn eettempo af te remmen. Bespaar jezelf tijd, stress en moeite en laat onze BuddyBites-tool de perfecte brokgrootte bepalen voor jouw labrador retriever.

 • Waterafstotende vacht

Blond, beige, chocoladebruin of zwart… Eén ding hebben alle labradors gemeen: een water- en afstotende bovenvacht met een wollige ondervacht. Twee keer per jaar wisselt je Buddy van vacht, om zomer en winter in elke plas te kunnen rollen. Tip om het pelsje van je pup in topconditie te houden: kies voor hondenvoeding met omega 3 en 6 uit zalmolie. Zo bevat BuddyBites de juiste dosering zalmolie voor een zijdezachte huid en vacht. Dat zalmolie heerlijk ruikt en smaakt, is een extra garantie op smulplezier!

 • Gemiddeld 10 tot 12 verjaardagstaarten

Labradors worden gemiddeld 10 tot 12 jaar oud. Met de juiste voeding en verzorging hebben jullie dus nog heel wat verjaardagen te vieren!

Ontdek voeding voor jouw labrador

Beantwoord 10 vragen over jouw hond en ontdek de perfecte voedingssamenstelling!

Hondenbrokjes op maat van... jouw labrador retriever!

Hondenbrokjes op maat van... jouw labrador retriever!

Naast zijn rasspecifieke eigenschappen moet de hondenvoeding van je labrador retriever aangepast zijn aan enkele persoonlijke eigenschappen zoals leeftijd, lichaamsbeweging en gewicht:

 • Puppy, volwassen of senior? Je hond heeft in elke levensfase andere voedingsbehoeften. 
 • Energieke losbol of relaxte loebas? Meer of minder lichaamsbeweging bepalen hoeveel calorieën je hond nodig heeft.
 • Plus size of extra small? Je hond heeft voor een gezond gewicht de beste voeding nodig.
 • Reu of teefje? Een reu heeft een andere lichaamsbouw dan een teefje. De voeding van je labrador moet dus ook aan het geslacht aangepast zijn.
 • Gesteriliseerd of gecastreerd? Deze honden hebben tot 35% minder calorieën nodig per kg lichaamsgewicht.
 • Allergie? Bekende allergenen voor honden zijn graan, soja, gluten, kip, rund en zuivel.

BuddyBites weet precies welke voedingsstoffen je hond nodig heeft en past de samenstelling van zijn brokjes aan aan zijn geslacht, allergieën en gewicht. Bovendien groeien onze brokjes mee met je hond. Onze BuddyBites-tool past zo de samenstelling van je brokjes automatisch aan aan zijn leeftijd.

Chocolade labrador ligt op dekentje voor doos en zakken hondenvoeding van BuddyBites

De beste hondenvoeding voor jouw labrador

De beste hondenvoeding voor jouw labrador

Goede hondenvoeding voor elke dag is lekker, vers, kwalitatief en voedzaam. BuddyBites werkt daarom samen met nutritionisten en dierenartsen voor de perfecte samenstellingen per ras. We gebruiken enkel lokale en duurzame ingrediënten afkomstig van humane oorsprong. In onze brokjes zal je ook geen kunstmatige toevoegingen of lege vulmiddelen vinden. 

Voor jouw labrador ontwikkelden we een hemels recept waarmee je de bal nooit mis zal slaan!

 Veel kwalitatieve, dierlijke eiwitten
✓ Grote, krokante brokken
✓ Evenwichtige energiewaarde
✓ Voedingsstoffen voor elke levensfase
✓ Geen kunstmatige toevoegingen
✓ Kraakvers voor de beste smaak

Bovendien berekent onze BuddyBites-tool de juiste samenstelling en hoeveelheid voeding voor je labrador. Zo moet jij je hier geen zorgen over maken!

Tenslotte kan je voor voedingsadvies terecht bij onze dierendokter Ellen. Van haar krijgt je hond een VIP-behandeling en begeleiding in elke fase van zijn leven.

Benieuwd naar de samenstelling van jouw labrador zijn dromen? Vul in 2 minuten enkele vragen in over jouw hond via onze tool en kom het nu te weten!

BuddyBites: hoe werkt het?

BuddyBites: Hoe werkt het?

Gezonde voeding, gemakkelijk aan huis geleverd!

golden retriever die brokken eet uit een maatbeker van buddybites

Vertel ons alles over je hond

Vul het profiel van je hond in door enkele simpele vragen te beantwoorden zoals ras, leeftijd en gewicht.

golden retriever die wacht op zijn kom hondenbrokken van buddybites

Ontdek je persoonlijke voeding

Onze voedingsexperten stellen unieke voeding samen voor jouw hond. 

hond met zijn snuit in de zak met gepersonaliseerde hondenvoeding van buddybites

Zo gemakkelijk en flexibel

Wij leveren voeding als jij dat nodig hebt. Pas je volgende verzenddatum aan, krijg advies van onze dierendokter, pauzeer of stop wanneer jij dat wil!  

gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Hondenvoeding op maat

Waarom hondenvoeding van BuddyBites voor jouw labrador

✓ Veel dierlijke eiwitten
✓ Uitgebalanceerde samenstelling
✓ Evenwichtige energiewaarde
✓ Grote, krokante brokken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *