1. Blog
  2. »
  3. Voeding
  4. »
  5. Voedingstips
  6. »
  7. Tips voor een kieskeurige hond.

Tips voor een kieskeurige hond.

Tips voor een kieskeurige hond.

Herken je het volgende probleem? Je hebt al veel verschillende voedingsmerken geprobeerd, maar toch laat je hond zijn voedingsbakje steeds onaangeroerd staan. Met hun uitstekende smaak- en reukzin kan het gebeuren dat honden bepaalde voedingsmerken weigeren te eten. Dan heb je waarschijnlijk een kieskeurige hond. Hieronder geven we enkele tips hoe je omgaat met een moeilijke eter. 

Treurige franse bulldog met dekentje die niet wil eten.

De 5 gouden tips voor een kieskeurige hond

Tip 1: Uitsluiten ziekte of allergie.

Tandvleesontstekingen, maag- of darmproblemen kunnen zorgen dat je hond minder trek heeft om te eten. 

Ontstoken tandvlees wordt veroorzaakt door een overgroei van bacteriën in de bek van de hond. Resterende voedselresten, speeksel of bacteriën vormen een witte aanslag op de tand, tandplak genaamd. Na een tijde zal de tandplak  verkalken tot tandsteen. De bacteriën nestelen zich tussen de tandplak en het tandvlees, waardoor een ontsteking ontstaat. Om tandplak te voorkomen is een goede hygiëne van de bek belangrijk. Kies voor brokjes zodat er bij het kauwen zo weinig mogelijk voedselresten achterblijven. Vermijd natte voeding als je hond vaak last heeft van tandplak. 

Heeft je hond last van zijn maag of darmen en de neiging om over te geven na het eten van zijn voeding? Dan is je hond waarschijnlijk allergisch aan bepaalde voedingsstoffen. Je start best met granen en glutenvrij voeding, vermits dit de minst verteerbare voedingsstoffen zijn. Je hond kan ook allergisch zijn aan een bepaalde eiwitbron, die gelinkt is aan een vleessoort. Om allergische reactie van een eiwitbron te beperken, werken wij enkel met gehydroliseerd vlees. Hierbij zijn de ketens van de eiwitten in stukjes geknipt zodat je hond die eiwitketens waar hij gevoelig aan is, niet herkent. 

Heb je een vermoeden dat je hond pijn heeft of allergisch is? Neem dan zeker contact op met onze voedingsspecialiste.

Tip 2: Kies voeding met voldoende eiwitten.

Welke voeding geef je aan jouw hond? Vaak bevat de voeding niet de juiste voedingsstoffen waardoor de hond niet wil eten. Kieskeurige honden kiezen voor kwalitatieve voeding met voldoende vlees en eiwitten. 

Tip 3: Speel in op het reukvermogen.

Wil je de maaltijd van je hond aantrekkelijker maken? Speel dan in op het reukvermogen van je hond. Honden hebben een veel sterker geurvermogen dan de mens. Door een beetje lauw water toe te voegen aan de droge hondenvoeding komen aroma’s beter vrij.

Tip 4: Geef geen eten aan tafel.

Door je hond regelmatig tafelrestjes te geven, wordt hij kieskeuriger voor zijn eigen voedsel. Bovendien mist de menselijke voeding essentiële voedingsstoffen voor je hond. Geef je hond op vaste tijdstippen eten. Een ideaal moment is net voor je eigen maaltijd. Op die manier is de maag van je hond al gevuld.

Tip 5: Ga voldoende wandelen met je hond.

Door je hond voldoende te laten bewegen, wakker je het hongergevoel aan. Ga wandelen met je hond en laat hem een half uurtje uitrusten. 

Heb je een kieskeurige hond? Bereken dan hoeveel voedingsstoffen je hond nodig heeft. Wij stellen vervolgens deze voeding samen en leveren het rechtstreeks aan huis.

Sharing is caring!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
gezonde en evenwichtige hondenvoeding om overgewicht / obesitas tegen te gaan

Ontdek jouw voeding!

Beantwoord 10 vragen over jouw hond en ontdek welke voeding bij jouw hond past!

✓ Veel Vlees, Granenvrij, extra Omega 3&6
✓ Samengesteld door dierenartsen
✓ Gratis verzending

Meer artikels voor jou:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *