Tips voor een kieskeurige hond.

Herken je het volgende probleem? Je hebt al veel verschillende voedingsmerken geprobeerd, maar toch laat je hond zijn voedingsbakje steeds onaangeroerd staan. Met hun uitstekende smaak- en reukzin kan het gebeuren dat honden bepaalde voedingsmerken weigeren te eten. Hieronder geven we enkele tips hoe je omgaat met een moeilijke eter. 

Treurige hond met dekentje die niet wil eten.

De 5 gouden tips

Tip 1: Uitsluiten ziekte.

Tandvleesontstekingen, maag- of darmproblemen kunnen zorgen dat je hond minder trek heeft om te eten. Heb je een vermoeden dat je hond pijn heeft? Ga dan zeker langs bij een dierenarts.

Tip 2: Kies voeding met voldoende eiwitten.

Welke voeding geef je aan jouw hond? Vaak bevat de voeding niet de juiste voedingsstoffen waardoor de hond niet wil eten. Kieskeurige honden kiezen voor voedsel met voldoende kwalitatieve eiwitten.

Tip 3: Speel in op het reukvermogen.

Wil je de maaltijd van je hond aantrekkelijker maken? Speel dan in op het reukvermogen van je hond. Honden hebben een veel sterker geurvermogen dan de mens. Door een beetje lauw water toe te voegen aan de droge hondenvoeding komen aroma’s beter vrij.

Tip 4: Geef geen eten aan tafel.

Door je hond regelmatig tafelrestjes te geven, wordt hij kieskeuriger voor zijn eigen voedsel. Bovendien mist de menselijke voeding essentiële voedingsstoffen voor je hond. Geef je hond op vaste tijdstippen eten. Een ideaal moment is net voor je eigen maaltijd. Op die manier is de maag van je hond al gevuld.

Tip 5: Ga voldoende wandelen met je hond.

Door je hond voldoende te laten bewegen, wakker je het hongergevoel aan. Het is belangrijk je hond te voorzien van uitgebalanceerde voeding die alle voedingsstoffen bevat.

 

Heb je een kieskeurige hond? Bereken dan hoeveel voedingsstoffen je hond nodig heeft. Wij stellen vervolgens deze voeding samen en leveren het rechtstreeks aan huis.

Hondenvoeding online bestellen en gratis aan huis laten leveren?

Beantwoord 10 vragen over jouw hond met onze Buddypas. Zo kunnen wij de perfecte hondenvoeding samenstellen! Onze Buddypas is een tool die stapsgewijs van je leert en meedenkt.

buddypass