Waarom eet mijn hond niet?
Help! Mijn hond is een moeilijke eter. Wat zijn de mogelijke oorzaken? En wat kan ik er aan doen?
Een puppy zonder eetlust kan je veel kopzorgen bezorgen. Maar waarom wil je puppy niet eten en hoe je hem ertoe aanzet om toch zijn dagelijkse portie brokjes te verorberen? Lees hieronder de meest voorkomende oorzaken en hoe je daar het best op reageert.
Een gezonde, gelukkige puppy eet en drinkt meermaals per dag. Wil je pup plots niet meer eten? Dan ga je best op zoek naar de oorzaak. Dit zijn de meest voorkomende redenen waarom een puppy zijn eetlust verliest en waarop je moet letten:
Een nieuwe thuis, een nieuwe zak hondenbrokjes? Liever niet. Een nieuwe thuis is best stresserend voor zo’n kleintje. Om zijn maag en smaakpapillen rustig te laten wennen schakel je best niet in één keer over op nieuwe voeding.
Normaal gezien mag een puppy het moedernest verlaten vanaf acht weken. Tegen dan drinkt je Buddy minder vaak melk bij de mama en lusten ze al wat vaste hondenvoeding. Als je puppy nog niet helemaal gewoon is aan krokante hondenbrokjes, durft hij zijn bakje al eens te laten staan.
Geef jij je Buddy vaak koekjes, beloningssnacks, kauwbotjes en tafelrestjes? Dan zit zijn buikje al vol. Zijn hondenbrokjes zal hij dan minder vaak en met minder enthousiasme benaderen.
In het slechtste geval is je puppy ziek en heeft hij door buikpijn of misselijkheid geen zin om te eten. Heeft je puppy geen zin om te spelen, moet hij braken en heeft hij last van diarree? Rep je dan zo snel als je kan naar de dierenarts!
Een verantwoorde fokker geeft meestal een zakje hondenvoeding mee zodat je langzaam kan overschakelen op nieuwe hondenvoeding*. Zo krijgen je pup én zijn darmflora de kans om te wennen aan de nieuwe voeding.
* Let erop dat je geperste brokken enkel met geperste brokken mengt en krokante brokken met krokante brokken. Meng dus nooit geperste brokken met krokante. Dit kan immers maagproblemen tot zelfs maagtorsie veroorzaken.
Om de overschakeling van moedermelk naar krokante hondenbrokjes gemakkelijker te maken voor je pup, laat je de hondenbrokken even in lauw water weken. Zo worden de brokjes zacht en ruiken ze eens zo lekker. Een feestmaal voor je pup!
Honden zijn gewoontedieren en houden van een consequent voedingsschema. Vraag aan de fokker op welke tijdstippen en uit welk type voerbak je puppy te eten kreeg. Neem deze voedingsrituelen over en geef je puppy op een rustige plek eten, zodat je gloednieuwe Buddy zich snel thuis voelt.
Ben je er na een dierenartsbezoekje zeker van dat je hond niet ziek is en heb je bovenstaande tips al geprobeerd? Dan lust je puppy zijn nieuwe hondenbrokjes misschien niet zo graag. In dat geval kan een lekker smaakje zijn eetlust terug aanwakkeren. Zo bevatten de gepersonaliseerde hondenbrokjes van Buddybites véél lekker vlees en aromatische zalmolie. Wedden dat zijn voerbakje snel leeg is?
Waarom BuddyBites hondenvoeding?
✓ Zalmolie voor veel aroma
✓ Minimaal 45% vlees voor veel smaak
✓ Lekker krokant voor veel kauwplezier
Help! Mijn hond is een moeilijke eter. Wat zijn de mogelijke oorzaken? En wat kan ik er aan doen?
Een liefdevol valentijnsdiner voor je hond? ❤️ Opgelet, deze 5 smakelijke valentijnshapjes zijn giftig!
Pagina’s
Partners